NH

Eftersom Privve stog idag så tränade vi NH. Det gick ganska bra och han har lätt att förstå. Men han var verkligen duktigt.
Sedan provade jag buga, vilket gick riktigt bra. Började med att han bara skulle ha halsen ner in mot marken. I slutet gjorde han nästan en rikitg buga. Han stod på ena knöet och sträckte ut de andra benet. Svårt att förklara men med lite träning kan han stå så ett tag och göra den nästan utan min hjälp. Han fick verkligen mycket beröm och godis såklart.
Han var iaf jätte snäll ilkväll.

TÄVLING


här är inlägget.
/ Maja

MINNEN



Ridläger Juni -2009
Sista Sommaren med Lappmarksryttarna! Tiden är oförglömlig!



Milan(Mille)
Världens underbaraste ponny som jag aldrig kommer att glömma, Var nästan ägare till den absolut finaste ponny jag sett. Men gick tyvärr inte igenom besiktningen. Annars hade han varit min. Han var 4år men underbart snäll. Det var han jag hoppade 105cm med. Hade aldrig vågat om det inte var för hans underbara hoppteknik.

Bara några minnen.
/ Maja

DRESSYR

Var ju med Mikaela halva dagen så jag red i manegen ikväll. Red lite kavaletti på volt. Både galopp och trav.
Han gick verkligen bra idag. Så jag galopperad på serpentin och det gick verkligen bra han hade en bra rund galopp och han fick även träna på förvänd vilket han gör i sömnen. Sen skulle jag bara trava han pytte lite så då satte jag mig verkligen i sadeln och shit vad fin han blev. Så himla glad att det gick så bra idag. Han bar sig själv och bara flöt fram. Ibland kan man bli förvånad hur fin han kan bli. Min tjocka och sura ponny.

Nej nu ska jag se dressyr. Hejdå

LÄNGESEN

Har typ inte skrivit då jag inte haft tid, Har pluggat och kvällsjour +morgon idag.
Ajja men jag har ridit lite dressyr och tömkört iveckan + att jag red ut igår. Idag är det fint väder och jag  ska till Mikaela och fota lite.ville egentligen ha lite bilder på Privve och mig idag men mamma är på skidtävling så det sket sig så istället fotar jag Mikaela och hoppas på lika bra väder imorgon. Men det ska bli grymt najjs och va med Mikaela. Var väldigt längesen sist! :)

/ Maja & Privero

GAMMAL BILD'


Foto: Mikaela Frohm
Bild ifrån maj-2010

RYTTAREN

Namn: Maja Partapuoli
Smeknamn: Partapuoli + massa andra.
Klubb: Lappmarkryttarna eller Vännes ryttarförening, Inte bestämt än
Född: 2 Juli 1995
Längd: ca 163
Hårfärg: brunett
Tävlat som högst, hoppning: km.
Tävlat som högst, dressyr: La:1
Hopp- eller dressyrryttare: Dressyrtönt


HÄSTEN

Namn: Privero
Smeknamn: Privve, tjockis mf.
Född: 1997
Kön: Valack
Ras: Arab/New Forest
Ursprung: Sverige
Mankhöjd: 145cm
Färg: Brun, fast han har ål och ser mer röd ut. På sommaren är han enligt mig ljusbrun
Tecken: Snopp och vita hår i pannan (typ 3st)
Tävlad som högst, hoppning: LB tror jag eller LC
Tävlad som högst, dressyr: FEI

Hittade den på Linneas blogg.


ROSA OUTFIT



NYTT PÅ BLOGGEN


Igga att bilden är sne. Men min über fina ponny är bäst.

Visst passar han bra i vinröd? :D

Har fixat nytt på bloggen vad tycks? bara småfix kvar nu.

IDA TRÄNING


Red dressyr för Ida idag. Ibörjan var han lite småseg och när jag började galoppera skulle jag öka galoppen men inte vill Privve det utan hade nog bakdelen lite mer ovanför jorden i början men sen lugnade han sig och det gick rätt bra. Travade sedan och shit vad fin han blev. Synd att mamma inte fotade han för han kändes verkligen bra!
Så jag skrittade av han i ca 30min då han blev svettig. Ska raka han snart. For ut mot Lyckan i det strålande vädret!
Är jätte nöjd iaf. Då Ida tyckte han hade bättrats sig väldigt mycket, nu ska vi bara jobba med galoppen sen kommer det bli asm!

Eftersom jag red halv tio fick privero stå inne på morgonen och efter träningen så kl blev ungefär halv 1 så fick han gå ut. Han fick stå och torka ordentligt och bara ta de lugnt. När vi var påväg ut var han överlycklig. När jag släppte han ut i hagen började han trava fast dock bara till balen men. Sen fick han fnatt och börja trava, Gu se söt ponny man har :')

Fotade lite idag med.


bilnded by the dark



I don’t know where I’m at
I’m standing at the back
And I’m tired of waiting
Waiting here in line, hoping that I’ll find what I’ve been chasing.

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Never know why it’s coming down, down, down.

ORKAR INTE SKRIVA DETALJER MEN...

Hoppade igår bara några småskutt med hoppsadel. Han kändes super bra iaf.

red ut idag.

Orkar inte skriva...


stallet med sanny

Var på stallet igår med Sanny. Jätte roligt och hon fick rida ut på Privve. Vi var ute i 1 timme i -25grader tycker det var riktigt duktigt av oss. Dessutom var Privve supersnäll. Han reagerade inte på något. sanny tyckte nog det var roligt fast det var så kallt. Men måste man så måste man, jag kan ju inte vara i ridhuset varje dag!

INGET SKRIVET

Har inte skrivit någott då vi haft prov och inte orkar sitta vid datorn.

I tisdags så red jag dressyr. Han kändes super fin. Lugn och allmänt bra! Längde stiglädren ett hål och kom ner i sadeln mycket bättre så det kanske var därför?
Igår så tömkörde jag han har var helt underbar. Tränade mest mig själv och kunna styra osv då jag fortfarande inte är så jätte duktigt ännu. Men i slutet travade han på volt och såg helt underbar ut. Avslappnad och lugn form. Jag plockade upp han kanske i en halvminut eller så och han kändes bara helt bra. Nu tycker ni nog bara att jag skryter men eftersom vi har haft en nere period i sommras/höstas och nu har det äntligen börjat gå riktigt bra så känner jag att jag inte skryter jag är bara jätte glad! 

 

 









Foto: Mamma Partapuoli
För ett bra tag sen nu


vilodag

Idag får både jag och han vila. Mamma tar stallet, Har pluggat men kan det mesta så det känns inte såvärt att läsa så mycket mer. Ska äta kaka sen blire plugga lite till efter det!

FINASTE PONNY



Nu vill jag ha ponny rakad, vill rycka man och verkligen komma igång med träning både i hopp och dressyr. Vill träna för en tränare minst 1gång i veckan och så vill jag ha fler hinder. eftersom alla är borta förrutom att det finns faktist 2bommar men det räcker ju inte så långt. Jag vill ha en hoppsadel så jag slipper rida i dressyren varje dag nästan och kunna hoppa i den istället för dressyr.

Det är mycket man vill men det är lite man får. Sånt är livet.

EN TILL


Här hittar ni inlägget.

uteritt

Red ut igen. Fast idag skrittade jag bara.

Red golfrundan och han var jätte snäll. Tur man har den snällaste ponnyn :) haha nej man han är verkligen snäll och trygg ute även fast det kör flera skotrar omkring så bryr han sig inte. Red på hacket och barbacka.

TÄVLING HOS SARA


Här hittar du inlägget.

BLOGGTÄVLING'


Här kommer du till inlägget.

NU SKA DET TVÄTTAS

Nu ska jag snart gå och tvätta dom flesta av mina schabrak om jag orkar vill säga.

Idag var jag ute i ca 2h skrittade väl mest men jag for en sväng runt Ulriksdal. Super mysigt väder. -4 grader och det kom stora snöflingor från luften. då bara singlade ner. Super mysigt.

JAG HAR....


Nu hoppas vi att de passar super bra!

DAGENS VILL HA


Dagens vill ha!

BARBACKA

Red i ridhuset barbacka och med hacket. Han kändes jätte bra i början red på rätt lång tygel bara för att mjuka upp han. Sen hade jag stället fram det enda hindret som finns just nu och hoppad max upp till 50cm. Red både barbacka och hade hacket så det kändes inte aktuellt att höja. Dessutom har man ju inte hoppat på någon vecka nu då dom har tagit alla hinder stöd!!
Men ajaj han kändes rätt bra och blev himla pigg så i slutet travade jag han och gjorde övergångar för att få han lugn. Red någon skänkelvikning och någon öppna. I slutet kändes han ruskigt bra. Dock red jag inte i en hög form utan han fick ha lite öppnare form men inte så jätte. Orkar inte skriva mer.
 

GRÖN HOPP OUTFIT



VILA

Hästfri dag och Privve får vila.

BILDER



Foto: Mamma Partapuoli

Här kommer tre bilder från idag. Bilderna är ifrån då han kändes som finast.

DRESSYR

Red ett dressyr pass. Kortfattat. Början var han spänd, efter att ha travat på långtygel var han lugn. Han gick bra tills galoppen i mitten då blev han okoncentrerad och omöjlig. I slutet då han var lugn gick han jätte bra.

Alla har sina bättre och sämre dagar. Idag var defenitivt hans sämre dag. AJa vi tar det med en nypa salt och hoppas på bättre imorgon!

DRESSYR OUTFIT


Vet dock att det är ett allround schabrak men snygg skulle de vara!

NU ÄR DOM BORTA!

For ut med Olivia och Yster idag. Vi for till Ulriksdal framoch tillbaka. Vi skrittade även i djupsnön som räckte till magen på min stackars runda ponny. HAHA först travade vi typ 5steg sen sa jag nej jag kommer flyga av och det är så djupt så det är ju inte så bra att trava och galoppera då. Lätt att han snubblar osv. På kuppen blev vi av med båda bak strykkapporna. Inte ok det var catago pro skydd. Tur att dom var gamla och ganska slitna. Men ändå. Sånt som händer.

Nu ska jag klippa och klistra ihop en ny header då jag inte alls är nöjd med den jag har och en ny outfit ska komma :)


SNART HÄMTAD

Blir snart hämtad av Olivia vi ska på stallet och föjas ut på en ridtur.
Skriver mer när jag kommer hem!

SVAR PÅ KOMMENTAR

Anonym om VINRÖD ELLER BLÅ?:
Du skulle ju träna på fredan... hur gick det:)

Svar: Oj jag glömde totalt bort att skriva om hur det gick. Förlåt mig!

Det gick bättre än vad jag trodde de skulle gå. Dock var han lite springig ibörjan. Tror att han hade väldigt mycket energi då han inte gått så hårt i veckan. Men i mitten gick han som en klocka och fick träna på hörnpasseringar då han gärna "sladdar" igenom men jag fick till det riktigt bra. Galoppen gick också oväntat bra. Rund och jätte fin. Han blir gärna springig efter galoppen men fick till det i slutet. Jag är jätte nöjd för jag har inte tränat för Ida på flera månader! Så jag tycker han var duktigt. Dock orkar han inte helt nu då han är lite rund. Men han har blivit betydligt bättre sen i höstas! :)

VINRÖD ELLER BLÅ?



Vilken färg av dessa tycker ni att han passar bäst i?
Ignorera min klädsel.

SKRITTUR

Idag for jag ut och skrittade. + lite trav då men typ kanske bara någon meter. Han var super duper snäll red då kl var ca 19.00 och det var mörkt ute. Han bara gick som om ingeting. Red på hacket och han är såå himla mycket roligare att ida ut på då! När vi hade skrittat hem så plumsade vi i lite djupsmö. HAHA eller på ett ställe var det väääldigt mycket snö men han är snäll.
 

ÄNDRINGAR!

Små ändringar + en ny header.

LITE ONÖDIG INFO

Har du/har du haft en ..
Egen häst? Ja
Foderhäst? nej
medyttarhäst? Ja
Sköthäst? Nej


Namn: Privero (min egna)
bästa minne med: Måste vara sommaren 2010 helt klart oslagbar!
Bus i skogen och härliga uteritter i solnedgången.
Sämsta minne med: När han blev sparkad.
Högsta du hoppat: 85cm tror jag.
Tävlat, och isåfall i vilken gren?: dressyr lokal
Hur ser din grimma till hästen ut: Har flera men jag tror han har den röda nu
Hur ser din sadel ut: Svart globus clic dressyr
Tränset? Ett svart. + fler
Hur stor är hästen? 145cm


Namn: Frosti (medryttare för ca 2år sedan)
bästa minne med: Måste vara allt
Sämsta minne med: När jag fick veta att jag inte skulle rida han mer. Hon behövde inte hjälp längre.
Högsta du hoppat: 50cm. tror jag. Dock var han bara 4-5år när jag red han å han var inte hoppad så mycket. 
Tävlat, och isåfall i vilken gren?: inget
Hur ser din grimma till hästen ut:
Hur ser din sadel ut: ?
Tränset? ?
Hur stor är hästen? c-ponny iaf.


LILL HINGST'N


Foto: Maja Partapuoli[JAG]
Bild från sommarbetet.

Red lite dressyr inför imorgon då han har super mycket energi. Var ute i paddocken och oj vilken pigg ponny det var. När han blir pigg skenar han inte utan få lite hingstfasoner. Haha han är så söt. Både lätt fram och bak inte nån fot på jorden iaf. Men det bästa med att han är super pigg är att han bär sig själv. Han gick super de gångar han riktigt var fokuserad men han var lite här och där idag.

Orkar inte skriva något mer men det gick bra iaf :)


TRÄNING PÅ FREDAG


 klicka för förstoring
Gamla bild från ma -2010 när jag tränad för Ida.H  hos henne. Asså ett sånt fint ridhus vill jag cokså ha!
Ska rida för henne på fredag men det blir här i lycksele:) Tagga




HÄRLIGT VÄDER!



Var tänkt att jag skulle rida lite dressyr men vädret var så otroligt bra så jag for ut på en skrittur. Åh så härligt det var! ca -4 grader ute och solnedgång. Hahah Privve blev lite uppmärksam och hade huvudet högt uppe och kollade emot en kärn. Hahah söööt ponny som blev rädd för inget som fanns. Som tur är han så snäll så han bara stannade och kollade sedan gick han lugnt igen. Han är ganska söt :')
Just det. Red på hacket och han gick bara fin fint. Det är mycket roligare att rida ut på hack då han blir mer känslig så man behöver inte nästan ta i tygeln så stannar han.

Hinner inte blogga så mycker mer ikväll ska plugga,plugga och plugga.


INGEN KAN NÅGONSIN ERSÄTTA DIG


Foto: Therese Bertheim

Ingen kan någonsin ersätta dig.
It's a little bit funny
This feeling inside.
I'm not one of those who can
Easily hide.
I don't have much money
But boy if I did
I'd buy a big house where
We both could live.

So excuse me forgetting
But these things I do.
See I've forgotten if
They're green or they're blue.
Anyway the thing is...
What I really mean...
Yours are the sweetest eyes
I've ever seen.

And you can tell everybody
This is your song.
It maybe quite simple but
Now that it's done
I hope you don't mind
I hope you don't mind
That I put down in words
How wonderful life is
Now you're in the world.'


HÄSTFRI DAG


Saknar dig Johanna. Det gör nog Privero med!

Michaela fick prova Privero idag. Hon följde med sara ut, jag vet inte riktigt vad dom gjorde sen hade hon provat rida lite på banan med han. Det verkar som det gått bra att rida han då hon kom tillbaka till stallet. Hahah nej men det verkade ha gått bra iaf!