LILA, GRÅ OCH SILVER OUTFIT'


Vet att bakskydden har en annan färg men dom är likadan färg som senskydden i verkligenheten :)
/ M.P

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR MAJA OCH PRIVERO


En gammal bild då han stod i Sundsval hos Sara

/M.P

Dag 10- Mina mål

Mina mål är att jag och Privero ska vara så samspelta så jag ska nästan inte ska peta på han så ska han förstå mig. Han ska nästan kunna läsa mina tankar. Dock är detta ett långsiktit mål. Har ett till långsiktigt mål och det är att vi ska starta minst en FEI klass. Skulle vara så grymt. Men det är en lång väg. Men vi tränar FEI rörelser så de är ju inte problemet.

Privero har sedan tidigare tävlat FEI så för han är det inge problem men jag måste lära mig han mer och bättre!

Mer nära mål är att: Vi ska debutera vår första hopptävling till sommarn/våren. Det blir väl Ld-10 eller Ld.
Sedan ska vi ta tävlingarna mer seriöst. Men jag ska ändå fortsätta att mest bara ha roligt!
Han ska även kunna göra halt och stå kvar i formen, vi har kommit en lång bit sen i sommras men än saknas lite sen så ska han kunna orka galoppera. Men det har också blivit en stoooor skillnad sedan i sommras! :)

Det var nog dom "större" målen. Men man har ju alltid några små mål hela tiden.
/ M.P


BLÅ & SVART OUTFIT'


En söt ponny outfit.
Vet att det finns lite rött och guld/gul. Men eftersom det var så lite orkade jag inte skriva de!
/ M.P

UTERITT'


Fotograf: Sofia Danielsson
Bilder från april tror jag.

Red ut med Ida idag. Skrittade golfrundan då Privero blev vaccinerad igår så ska jag ta det lugnt någon dag. Men han var lika pigg som vanligt så han la själv in trav fast dock saktade jag av så fort jag kunde men han var super pigg och Spakur med. Galna ponnys.

/ M.P

TÄVLING OM ETT TRÄNS HOS SABINA'


Här är inlägget

GULD,BRUN OCH VIT'


/ M.P

Dag 09- Träningsupplägg

Onsdag- Ingen aning han ska iaf vaccineras
Torsdag- vila eller om han är någonlunda pigg skritta ut
Fredag- Skritta ut en sväng
Lördag- Skritta ut kanske lite trav och galopp beroende på hur pigg han är
Söndag- Kanske tar han till Norsjö för lite träning

Ja så ser mitt träningsupplägg ut för denna vecka. :)
/M.P


MANEGEN'

Red i ridhuset en sväng. Men det dammar så jag red inte så länge. Red bara på fyrkanten då de dammar minst där. Gjorde många halter i början någon öppna. Sedan gjorde jag många travövergångar.
rätt så nöjd men han var lite tjorvig idag men kan vara för han har mycket energi?
/ M.P

FOTO: THERESE BERTHEIM'


Älskar denna bild. Förrutom min sits men den bjuder jag på :)
Galopperade av efter ett pass så himla fin han är :')
/ M.P

VILA

Kusen får vila idag.
Ska dit snart och fixa stallet.
/ M.P


Dag 08- Tidigare ponnyer/hästar

Privero är min första ponny. Men jag har varit medryttare ett tag på en ungponny.

Om jag inte hade ridit han så skulle jag aldrig ha klarat av en egen häst. Han hade bara varit valack i ca1 år och han var 5 då jag red han. Han testade oerhört mycket men var ändå super snäll. Gjorde aldrig några riktiga dumheter men som sagt han testade allt :)
/ M.P


FOTOGRAFERAD'


Therese Fotade mig idag och jag hoppas att det blev någon bra bild. Det var ganska disigt ute men varmt ca -8 grader. Inte så farligt. Red i djupsnön. Han var super pigg och ville springa och inte jobba iform så mycket. Red inte så länge där sedan skrittade jag ut med Rebecca och Sara. Pigga ponnisar var det iaf ;);)

Bilder från idag kommer nog upp senare ikväll :)
/M.P

BRUN,CREME OCH GULD HOPPOUTFIT'


En hoppoutfit som jag inte skulle säga nej till :)
/M.P

LÅNGRITT'


Red ut i skogen idag. For på ponderosa. Kan säga att det var en välditg pigg ponny som blev as tagg när vi kom upp på ponderosa men vi skrittade en bit och sen började jag att trava en stund. Sen skritta vi och sen blev det galopp. När vi kommit en bra bit så blev det en rak sträcka där han fick accelera själv. Öronen var spetsade och han galopperade snabbare och snabbare. Så grymt härligt och en rätt anfådd ponny. Vände sedan och tog galopp hemmåt. Lika pigg som då vi började om inte piggare? ajaj men när vi var vid "kyrkbacken" så travade jag av han så gott det gick. Han bara travade snabbare och snabbare men i slutet lugnade han ner sig lite så då skrittade jag hem. Sen hade han bajsat på vägen så jag var tvungen  att hoppa av och sparka på sidan och då var det lika bra att promenera sista biten var i början av ponderosa så jag tänkte "ahh men det är inte så långt kvar" Asså shiiiiiet vad jobbigt det var att gå och när man är lite sjuk blir det inte bättre. Men men vi kom oss iaf hem! :)

var ute i ca 2h så jag är ganska mör i kroppen ;)
/ M.P 

BESTÄLLA?


Lite saker som jag vill beställa hem nuuu.
Lädergrimman skulle passa sjukt bra till mitt tävlingstäcke som är rosa. Vita benlindor säger man inte nej till. Pannbandet är ett måste och schabraket var billigt desutom snyggt :)
/ M.P

KALLT UTE'


Fotograf: Sofia Danielsson
Fina ponny.

Idag ska vi ut på galopptur. Blev inget igår då de var -30 ute så jag var inte så tagg men nu är det bara ca-18 ute :)
/ M.P

Dag 07- Presentera dina tränare

Jag rider för lite olika, Men i dressyren rider jag för Ida Åman Ida Hellström, Linn Öjbrant och Emma Säfsten har jag ridit för.
Alla dom är jätte duktigta och hjälper mig på olika sätt. Som jag tycker är jätte bra. För det är inte jätte roligt att sitta och nöta på volt som en säger jag ska göra och då gör jag annat med en annan :) lite svårt att förklara men.

I hoppning har jag ridit för Emma Säfsten och Sandra Lundell. Dock har jag inte hopptränat något speciellt men det ska väl bli mer till nästa år.
 
Det var lite smått och gott om mina tränare :)
/M.P

Dag 06- Dina meriter

Jag har väl inga större meriter.
Jag har blivit placerad 1gg med Privero en tredjeplats i dressyr.
Sen så har jag 2första placeringar i km 1 fjärdeplacering med i km :) Fast dock med en ridskolehäst.

Men året 2011 så taggar vi tävlingarna då jag börjat lära mig han mer och mer nu!
/ Maja Partapuoli

BILDBOMB'









Fotograf: Mamma Partapuoli
Red i paddocken i djupsnön. Som man ser är det rätt så djup så. Red ca 20min sen for jag ut och galopperade en sväng på hårt undrelag. Gick super och han kändes jätte fin ute i skogen. Han hade rund och fin galopp. Mamma var snäll och fotade i kylan. Det var ca -21 ute. Men det kändes inte så kallt när jag red. Blev aldrig kall och Privero blev heller aldrig frusen fast jag hade ju 2 ridtäcken :)

Imorgon är de julafton och det firas med en lång tur och galoppträning. Ska fara ut och galoppera bort magen nu så! Får se hur lång det bli men jag far ut en lång bit iaf!
/ M.P

2 ÄLDRE BILDER FRÅN I HÖSTAS'



bilder från en träning för ett tag sen som är tagna från filmkameran.
/ M.P

LITE NYTT PÅ BLOGGEN'

Ny header!
Blev faktist lite nöjd. Tyckte det var häftigt med färgen och den passade bra till grå så man behöver inte ha hela designen grön som jag tror inte blir så snyggt!
/ M.P

GRÖN OCH BRUN OUTFIT'


/ M.P

Dag 05- Ditt stall

Mitt stall. Jag står på lyckseles ridanläggning. Med ridhus och 2 paddockar. Jag gillar det stall jag står i och tycker det är rätt så fint!
Vi har en bra stämning i stallet och känns trevligt att fara dit.
Det är väldigt skönt att det finns ridhus men jag är lika gärna ute så mycket som helst då jag trcker underlaget är lite dåligt men ett bra alternativ om vädret inte tillåter.
Ja bilder på stallet kan ni få senare. Jag står nu i det gröna stallet då dom stängt av strömmen i det röda som jag stod i först. Sen vi flyttade till gröna har Privero blivit betydligt lugnare och verkar trivas super bra! Så det är skönt:)

Privero står i hagen med sin kompis Chasmir Här kan du läsa om han och dom verkar trivas bra med varandra :)
/ M.P


VINTER'


Foto: Mamma Partapuoli
Fler bilder kommer upp senare!
/ M.P

PROV RIDA'


Idag fick Linnea känna på Privero lite. Hon skrittade mest och sen lite trav på slutet. Gick jätte bra enligt mig! :)
Hon fick göra lite öppnor,slutor och skänkelvikningar i skritt. Så det var ju bra för han att jobba lite!
/ M.P

Dag 04- Din utrustning

Ja, min utrustning vad ska man säga? Jo för det första är jag ingen överklass typ som har saker förr flera 1000kr. Min sadel Globus clic dressyr kostade bara 5000kr. Inte så himla dyrt för en sadel fast för oss är det en massa pengar. Jag har inte råd med en som kostar 20.000 dessutom ska vi köpa en hoppsadel senare. Kanske till sommarn. Jag har ett par ridstövlar som jag är jätte rädd om. Har använt dom ca 5ggr och vi köpte dom för ca 3månader sedan. Jag har inga "märkes" saker då jag tycker det är väldigt onödigt att lägga fler 1000kr på bara utrustningen lägger hellre pengar på träningar osv. Men bara för jag inte har några märkes saker betyder det inte att jag inte vill ha men man får ju alltid önska sig! En sak är att det måste vara en rätt så bra kvalite och jag tar väl hand om allt. Smörjer osv.

Jag är ingen snobb som går och tror jag är fin i stallet. När jag rider bryr jag mig inte om att min utrustning kanske inte matchar. Vem har sagt att den ska göra det egentligen? Jag blir så himla irriterad på dem som tror att dom "är" något bara för dom råkar ha "Märkes" utrustning. Så töntigt. Det är ju inte utrustningen som räknas utan det är ju hur bra man rider!!! Visst är det kul att matcha men behöver man göra det hela tiden?

Ska jag bli mobbad för jag inte har den snyggaste utrustningen och inte matchar? Åh jag blir så arg! Tyvärr värkar man bry sig mer om hur man ser ut i stallet än att ta hand om sin häst. Nej såhär kan det inte vara. Alla ska få ha vad dom vill men jag fattar inte varför kläder och utrustning till hästen är viktigare än hur man rider och hur man tar hand om sin häst!

varför ska man ha över 20grimmor, Är det verkligen nödvändigt. 20schabrak? använder man alla. NEJ skulle inte tro det. Jag har bara fått det som varit nödvändigt och jag känner mig jätte nöjd över att ens ha en ponny!
/ M.P

BLÅ OCH VIT OUTFIT


/ M.P

Dag 03- Din inriktning

Min inriktning:
Jo visst har jag en ochdet jag satsar mest på är dressyren. Jag verkligen älskar när allt stämmer känner suget på bettat hästan arbetar genom hela ryggen och gör verkligen allt. Dessutom är dressyr A och O i hoppning, Utan dressyr så går inte hoppningen lika bra helt enkelt!
Ja vad ska man mer säga, inte så mycket men jag är väl också en allround ryttare då jag också gilalr att hoppa men dock blir jag osäker då det bli höga höjder!

Men jag brinner för dressyr och satsar väldigt mycket på det! Mitt mål med Privero inom dressyr är att någon gång starta en FEI klass. Skulle betyda väldigt mycket! Men just nu tävlar vi bara på lokal nivå. Det blir lc-lb dom första tävlingarna till våren sedan om det känns bra startar vi någon LA klass :)
/ M.P

Dag 02- Presentera din häst



Min häst, Privero som han heter är en svenskridponny valack som är född 1997, alltså 13år gammal. Han kommer ursprungligen från lycksele trakten. Han blev sedan såld till vänns,sundsvall och nu är han tillbaka. Han är en väldigt personlig ponny med stort hjärta och personlighet. Man kan inte komma och tro att man kan bara göra vad som helst med han när man inte "känner" han. Även fast han är super snäll. Han är snäll i all hantering, klippa,sko,duscha,transportera etc. Väldigt snäll på nya platser. Han är utb LA/FEI dressyr och LC/LB hoppning, Men har stor kapacitet att bli bättre men dock har han endast stått hos dressyrryttare så de har väl inte blivit så mycket.

Han älskar att vara ute i skogen och luffa omkring. Men även köra ett seriöst dressyr/hoppass. Han älskar att göra rätt men dock är det ganska svårt att övertala han men när man väl gjort de är han en klocka!

E. Brno ox(arab)
U: Primula/New Forest)

Han har en jätte fin stam på pappas sida dock är det inte det på hans mamma men hon är new forest.

Privero har varit på utställing och blev godkänd som hingst. Han hade över 40p och det är riktigt bra. Men jag är inte så duktigt på sånt men iaf :)

det var nog det mesta iaf!
/ M.P

RIDHUSET'


Foto: Mikaela Frohm
Omusklad ponny? bild från i maj.

Red i manegen men det var jätte damigt så jag red bara ca 30min och skrittade av ute isället.
Han kändes jätte seg i början men efter jag travat igång lite så gick det mycket bättre inte lika tung och tjurig :)
Gjorde många övergångar öppnor och sedan tog jag typ 2galoppfattningar i vardera varv sen travade ja av och gick ut. Han kändes super bra.

Jag ska kanske till Norsjö nu till lovet och träna lite hårdare pass då jag inte ville rida så hårt när det dammar så fruktansvärt. Vill helst inte vara där inne men kände jag var tvungen då ja bara ridit 2gång fär i veckan!
/ M.P

HOPP OUTFIT RÖD,GULD OCH BRUN'


Denna outfit skulle jag lätt ha på hopptävling. Stilren men ändå lite färg.
Vad tycker ni?

BRUN OCH GULD OUTFIT'


De nya glenngordon är såå himla snygga. Om jag får pengar ska jag nog köpa schabraket sen spara till täcket :) Skulle göra vad som helst för det.

Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte scapa är snygga. Dom är inte stilrena och har en stor 3 på sig. varför ska man rida med en stor 3a? ganska ovärt. 
Glenngordon däremot är stilrena och går att använda var som helst. Man kan matcha med dom lättare.
Dressyr ryttare som jag är. Alla har olika åskiter och detta är mina.
/M.P

ÄNNU MER TIDS FÖRDRIV'

Alla hästnördar gör detta. Annars dör din favorit inom 10 dagar.

Vad är det högsta du har hoppat med ponny?  1.0m
Vad är det högsta du har hoppat med häst? 70cm
Vilken hästfärg tycker du mest om?  Dom flesta är fina
Hur många hästar har du haft? 1
Vilka ridskolor har du ridit på? Lappmarksryttarna
Rider du för någon privattränare?
Ja
Hur länge har du ridit? ca 6år
Vad fick dig att börja rida: Har alltid varit hästintresserad(:
Har du tävlat? ja
Vilken gren gillar du mest? Dressyr
Vilket ridläger är bäst? månggaa
Vilken häst minns du mest som var ifrån det ridlägret som var bäst? Toppis!
Har du egen häst? Ja
Isf, vad har du för sadlar? dressyr globus clic
Vad har du för träns? ett "vanligt" 2 dressyr mer tävlingsträns och ett brunt vanligt träns
Hur många täcken har du? 13 eller 14st
Hur många benskydd har du? 7par
Hur många vojlokar/schabrak har du? 9 eller 10st
Hur många grimmor har du?  4st
Hur många grimskaft har du? 4st tror jag
Hur högt har du hoppat med din häst/ponny?  85cm.

Gammal bild från i sommras. ignorera sitsen!
/ M.P



TIDS FÖRDRIV'


Hur länge har du ridit: 6 år tror jag :)

Hur många hästar har du ägt:  1
Har du tävlat någon annans häst: ridskolans
Högsta hoppade hindret: 1.05 m
I framtiden: Vill jag tävla FEI dressyr
Färg: brun
Ras: Arab, New Forest
Namn: Privero
Kön: Valack

VAD HAR DU FÖR...

Hjälm: nån billig
Stövlar/skor: Mountin horse scs3 richmond high rider
Sadel: Globus clic
Träns: Olika
Transport: en gammal en men som är super
Stalljacka: olika.
Ridbyxor: många
Tävlingsschabrak: ett vitt plus några hopp, blå,grön
Skäck eller brun:  både och
Stövlar med snörning eller Stövlar utan snörning:
 med snörning
Ponny eller Häst
: både och
Hoppning eller Dressyr
: Dressyr :)
Trav eller Galopp
: galopp
Ridbana eller Ridhus: ridhus på vintern och ridbana på sommaren.
Brunt eller Svart läder:  svart
Pessoabett eller Kandar:  kandar
Spån eller Torv: spån
Kyra K eller kingsland
: kingsland


OM DIG


Vilken klubb tävlar du för?
 lappmarksryttarna :)
Vad heter din tränare? Ida Åman, Ida Hellström m fler
Tycker du han/hon är bra? jo de tycker jag.
Har du någon förebild inom ridsporten? Hoppning Rolf-Göran bengtsson dressyr Edward Gal
Styrkor inom ridningen? mycket.
Svagheter? Hälen + sitta ned i sadeln
Tycker du själv att du rider bra?  Ja men man kan bli bättre :)
Beskriv din drömhäst! Ställer upp på allt och är positiv till de mesta! Privero
Hur klipper du din häst?  rakar,klipper hovskägg och ska senare börja rycka manen :)

PRIVERO


Mobilkvalla. Aja han är ändå finast!
/ M.P

SKILLNAD?


Han har fått rundare bakdel och han är nu rund över korset alltså mer ryggmuskler som man ser. Dock så står han lite konstigt på bilden till vänster men man ser iaf. Hahah jag dissar min egna ponny svans på bilden till vänster är den ren och den till höger är jätte smutsig. En stor diss från mig!
/M.P

Dag 01- Presentera dig själv


Jag heter Maja Partapuoli som många säkert vet. Bor i en liten stad som heter Lycksele även kallas lappstockholm som ligger i norrland. Jag är 15 år och bor såklart med min familj. Jag har en hund och en egen ponny som heter Privero. Så jag är i stallet mesta av tiden då jag inte är med kompisar. Mina vänner betyder väldigt mycket för mig och dom har hjälpt mig en hel del! Snart ska jag bestämma vad jag ska gå på gymnasium och jag känner att jag bara vill fortsätta nian istället. Vill inte välja vad jag ska göra. Varför kan man inte bara fortsätta som man allt
id gjort? 
Jag älskar att vara ute i naturen. Har varit en aktiv slalom åkare men fick valet att välja mellan hästar eller slalom och då följde jag mitt hjärta så då blev det hästar.
Ja de var väl det mesta om mig!
/ M.P 

BARA FÖR ATT JAG SKA VARA MER AKTIV'

Dag 01- Presentera dig själv
Dag 02- Presentera din häst
Dag 03- Din inriktning
Dag 04- Din utrustning
Dag 05- Ditt stall
Dag 06- Dina meriter
Dag 07- Presentera dina tränare
Dag 08- Tidigare ponnyer/hästar
Dag 09- Träningsupplägg
Dag 10- Mina mål
Dag 11- Ett minne
Dag 12- Det positiva samt negativa med att ha egen häst/ponny

/ M.P


UTE UTE UTE'

Super dålig uppdatering.

Idag: Så red jag ute lite grann. Skrittade en stund och galopperade upp för en backe efter en stund. Sen travade vi i djup snön (L) Sen for vi bervid paddocken och travade mer och tog några galopper i djupsnön. Han är en sån himla härlig ponny! :)
skrittade av honom på lite hårdare underlag sen. Red på hacket igenom och det är så roligt för han blir varken stark eller tung! :D

Fredag: Vila
Torsdag: Red bervid paddocken i djupsnön såå himla härlig red på hacket.
/ M.P

UTERITT'

Red ut idag då jag hann innan de blev mörkt skrittade mest men travade lite och lite galopp. Red barbacka mysiigt :)

Så nu har jag fixat stallet så jag slipper det ikv. Ska bli skönt med en ledig kväll. Ska fixa läxa osv efter maten :)
/M.P

TÄVLING HOS OLIVIA


Här hittar du inlägget.
/ M.P

EN HELT VANLIG DAG'

Imorse så hade vi idrott på stallet så jag stck dit lite tidigare och fixade allt så nu behöver jag bara fara dit och rida sen kan jag fara hem. Grymt soft.

Har inte bestämt vad jag ska göra men blir väl ett dressyr pass då jag inte tränat dressyr på typ 3-4dagar :) så det lär nog behövas med ett pass ;)
Vi får se hur det går har inte för höga förväntningar på mig och det är nog lika bra. Aja vi får hoppas på det bästa iaf :)

Dålig uppdatering men jag orkar helt enkelt inte blogga på kvällarna :)
/M.P


MIN BÄSTA VÄN!




Foto: Simone Norberg
Sicken snygging!
Red barbacka i ridhuset. Gick super! Skrittade länge sen lite trav och sist lite galopp. Shit vilken fin galopp han har fått. Förrut kunde jag inte ens sitta utan att studsa iväg men nu går det att sitta ner riktigt bra men det är en bit kvar :')
Han var sååå snäll idag och sååt sööt. Iridhuset skrittad evi runt i slutet av passet en bra stund sedan stod vi bara och mystteee♥
Han är min bästa vän (L) trodde aldrig jag skulle få en sån fin vän :'D
/ M.P

FILM FRÅN IDA ÅMAN TRÄNING'


Super dålig kvalla. Men visste inte om det skulle funka lägga in den på fb. :)

Skippa dom dåliga komentarerna. Jag är ingen OS ryttare!
Endast ni med Fb kan se filmen :)

ÄLSKADE ÄLSKADE PONNY'


Super ponny'

ÖVERRASKNING'

Ja ni ser rätt, kanske får ni en överraskning på bloggen :)
/ M.P


UTERITT'

Red ut idag. Gick SUPER! Vi for läns ponderosa och den vägen är super då man kan rolla på i galopp hela tiden :)
Så jag galopperade en hel del och han fick verkligen upp flåset kan jag ju säga men var pigg hela tiden och vill alltid springa fortare :') sööt ponny även fast han är super fet så har han en himla bra kondition och orkar en hel del. Han skulle passa i ponnygalopp då han älska att tävla och älskar att springa ute! :)
rullade på i en relativt jämn galopp(så jämn som det gick) och han var super duktigt. vi var vääldigt fina när vi kom till baka frostiga se nanting, hahah vi var inte så vackra i alla fall ;) Han blev tilloch med svettig! jag blev nog lika blöt fick spänna magmusklerna hur mycket som helst för att inte dra i munnen så mycket då det kunde bli en väääldigt taggad ponny!

Åhh jag vill fara till göteborg horse show och gå på mässa, se på fina hästar, uppleva nya erfarenheter!
Hoppas på falsterbo i sommar ;) hahah men kommer nog inte hända. Men man ska aldrig säga aldrig!
/ M.P


BRUN, GRÖN OCH SILVER'


dålig updatering så då får ni en outfit som jag inte skulle tacka nej till :)

TRÄNINGSVÄRK'

Privero har värsta träningsvärken så jag var ute och skrittade han igår och gick lite med han idag och smorde in lite liniment(Stavas?) Så jag ska ut och rida imorgon lite så får ja se om han är lite mindre öm i kroppen ;)
Hahah stackras lilla ponny :)
/ M.P

TIDIGT INLÄGG'

Red dressyr+markarbete igår kväll. Ibörjan var han lite småjobbbigt i munnen men då hjälpte Emma mig och han gick hur bra som helst. Eller ja mycket finare iaf! Lätt på handen och jag kände "Suget! i munnen. Var så gymt härligt att känna de och han var nästan aldrig framtung! Måste verkligen skärpa mig och våga ta ihop han men jag är ju så dum att jag inte gör de men jag vet att han går 1000ggr bättre om jag gör de.

Tränade mycket halter och övergångar. Han stannade i form nu jätte ofta! :) Sen så tog vi galopp och han är ju en gunghäst. Sedan tog jag halter från galopp som gick bra med tanke på att jag nästan aldrig har gjort de!
Nöjd.

Tyvärr blir de ingen träning i Norsjö :( jag som vart så tagg!
/M.P


UNDRA VAD MAN SKA HITTA PÅ?

Nu blir det snart stallet skulle jag tro. Undra vad man ska hitta på :)
/ M.P

BILD FRÅN DÅ VI NYSS KÖPT HAN..


Bild från då vi nyss köpt han. Var typ bara någon dag efter! :)
/ M.P

BILD SEN FÖRRA ÅRET VID JULETIDEN'


Bjuder på en rätt gammal bild'
/M.P

STALLFRI DAG'

Idag tog Johanna Privero. Känns skönt att få slippa stallet :)
Ska snart börja med Läxorna och sedan blire nog att baka något rikigt gott! Känns som det skulle behövas!
/M.P

JUL UTTLOTTNING HOS LOVICIOUS'


här hittar ni Inlägget <--
/ M.P 

TÄVLAR OM EN HEMLIG JULKLAPP HOS MELANOZZ'


här kommer du till  Inlägget <---  http://www.nynasgard.se/<--- Hemsidan
/ M.P

TYVÄRR INGA BILDER

Red ut idag. Var bara vid stallområdet. Skrittade runt typ hela stallområdet sen for jag ut en bit i skogen och travde och galopperade 2ggr upp för en backe. For tillbaka till stallet och travade runt där det finns lite djupare snö :) For sedan till skogen igen och hoppade små hinder, SUPER KUL!

Red på hacket och det gick jätte bra. Han går skit bra med det. han blir typ aldrig starkare än vad han kan va och lyssnar super! :)

Tyvärr blev det inga bilder då min syster tog kameran före mig -.-'
/ M.P

NU FÅR NI BESTÄMMA'

Ska jag ha den här ↓


Eller den här ↓



Ni har ordet. Så kom igen och bestäm!
/M.P

USCH!

Inte nöjd med Designen.Har slut på ideer på hur den ska se ut. Ajaj kommer nog bli olika nu på ett tag då jag känner mig nöjd. Har helt tappat insperation!
/ M.P

TYPISKT'

Typiskt. Ellen tog kameran, Varför skulle hon ha den just idag? Hade blivit super fina bilder idag :)
Ajaj vi får ta nya tag!
/ M.P

HÖGST UPP PÅ ÖNSKELISTAN!


/M.P

TVÅ VINTRIGA BILDER'


Bilder från förra Julen. Åh jag älskar dessa bilder som jag tog den dagen. Dom kanske inte hade den bästa skärpan men det är ganska svårt när det snöar men dom blev så himla bra ändå! Fler kommer troligtvis upp senare :)

Kameran hänger med till stallet idag så jag kommer lägga upp dem senare! :)
/ M.P

2 FINA BILDER'



Foto: Simone Norberg [http://plew.blogg.se]
Hittade jätte fin bilder på Privero från i Sommras eller just då han kom tillbaka från betet. han var super fin i korppen. Visst hade han sommarmage och lite muskler men han var inte lika fet som han är nu, Hahah. Nu har han väldigt mycket mer muskler men även en hel del fett. Han har rundare mage nu :o han går på fri tillgång men jag tycker att jag är ganska duktig på att motionera han. Men det ska bort iaf! :)
/M.P

BILDBOMB FRÅN FÖRRA JULEN'







Foto: Maja Partapuoli [JAG] Canon eos 1000D Tamron 70-300 macro
Bilder från Förra Julen
/ M.P

NYTT PÅ BLOGGEN!

Nu känns min blogg lite vintrigare! Vad tycker ni? Dock är bilderna från förra julen men jag ska ta nya imorgon :)
Så om det inte är -25 ute så kommer det nog upp en bildbomb på nya bilder :)
Så håll utkik!
/ M.P


BLÅ, SVART , BRUN OCH SILVER'


Dum som man är glömde jag skriva till brun också :)
/ M.P

NY DESIGN?

Nu måste jag göra en ny design känner jag. Vill ha en vintrig men jag har ju inga bilder nästan! Det är ju -20 grader varje dag och då vill jag helst inte fota!
/ M.P

TÄVLAR OM EN JULKLAPP TILL MIG OCH HÄSTEN'


Inlägget <----
/ M.P

TÄVLAR OM GBG BILJETTER HOS MLI'


Inlägget <---
/M.P

NU BLIRE STALLET'

Nu blire stallet, ponny får stå,ska mocka och fixa.
/ M.P

TÄVLAR OM ETT OTTO SCHUMACHER PANNBAND'


Inlägget <----
/ M.P

UTERITT'

Har just kommit hem, red ut med Sara och Rebecca. Vi skrittade ut i ca 1h :)

Privero var jätte snäll, Inte allss hingstig som jag skulle tro, Kanske funkar Munkpepparn ändå! :)
/M.P

DÅLIG UPPADTERING'


Bild från i Maj.
Min uppdatering suger verkligen. Har varit i stallet och pluggat!

Igår red jag lite dressyr. Skrittade fram i ca 25min och då gjorde jag väääldigt många halter då han inte vill ha kvar formen i halten. Men igår gick det jätte bra. Dom första gångerna ville han inte men i slutet mjuknade han och jag hade absolut inget i handen! Gjorde lite öppnor och volter med för att få han mjuk. Travade fram lite på lång tygel och plockade efter en stund upp han lite i formen dock ej "tävlingsform" men absolut inte att han blev för lång och låg utan de var en bra träningsform. Allt stämde så himla bra han bara marscherade fram var ej het utan bara super pigg och jag fick verkligen fram den bra energin kände jag. Sedan gjorde jag lite öppnor och någon skänkelvikning som gick galant! gjorde några galoppfattningar och sedan saktade jag av nästan direkt. 
Red upp på medelinjen och gjorde halt vid x och det gick verkligen super!!! han brukar aldrig va så att han stannar i formen helst inte i traven då han blir lat och har bara fått för sig att inte stanna kvar men i går sköt han bara någon gång upp huvudet! Han var så lätt i munnen men jag hade de stödet som man ska ha! Är såå stolt över han! Nu taggar vi tävlingarna! :)

I tisdags så jag vi på promenad för det var 21- ute så vi tog en promenad i ca 40min men rebecca och Bonito :)

Ikväll blire att rida ut en sväng( Om det går) Stoet har nämligen kommit tillbaka så vi får se om jag ens får in han! Konstigt nog äre bara just det stoet han gillar. Dom andra bara vänder han och går förbi. Han är ganska konstig ibland? :) hahha men vi får se kanske blire jätte lite bloggning för om han blir lite hingstig pga det stoet så lär jag inte göra så himla mycket med han!

Väldiigt lång inlägg!