Passet igår.


Red ut igår. Var på en raka som går väldigt långt. Det är som en träningsträcka för travhästar. Så underlaget är super. Mjuk men ändå lite stummare eller hur man nu kan säga.

Aja var tänkt att jag skulle skritta ut båda hästarna men hade ingen som kunde följa. Så jag red ett lätt pass på banan med Chassen. bara kände igenom han och for ut med Privero. tänkte väl egentligen skritta han men blev så fruktansvärt mycket mygg och ohyra så vi travade och galopperade. Ena galoppen var rund och fin men andra var lite stum och stel. Så jag lät han sträcka ut lite och tog sedan skritt,galopp,skritt,galopp osv. han fick verkligen med sig bakbena och kändes så himla trevlig. Det roliga är att när han slappnar av så gör jag det. Dessutom så höjer jag handen när jag är avslappnad vilket är lite positivt då men han blir lite låg och ibland bred, måste verkligen börja slappna av mer och inte vara stel. Men det har blivit mycket bättre sen i vintras!
Känner att vi inte står still i våran utveckling. Jag känner han mer och vågar kräva mer. Men kommer nog ta ett bra tag till innan vi känner varann utan och innan. Han är en riktigt svår herre men när han väl ger efter helt underbar! Men jag tycker det är bra att man inte bara åker med utan måste rida för att få något tillbaka.

/ Maja Partapuoli

Pictures.




Foto: Maja Partapuoli
Som jag lovade fick ni några bilder från betet. Fler får ni kanske imorgon.
Snart far jag till stallet, ska bara skritta ut Privero.
/ Maja Partapuoli

Dressyr outfit



Jag fullkomligt älskar denna Outfit. Hur snygg skulle det inte vara att ha allt det här? Jag tror att det lutar att GG hållet när jag ska köpa det nya dressyrschabraket. Men utifall jag skulle köpa det kan jag inte bestämma mig vilken färg om jag ska ha vit eller beige/brun? :)

Nu kanske ni tycker jag har använt för mycket utrustning i de senaste inläggen. Lovar att det kommer upp bilder inom snarast från bete kanske nu om några minuter eller ikväll. Vi får se!
/ Maja Partapuoli

Guld, Röd och brun hoppoutfit.


En hoppoutfit jag skulle tänka mig ha. Lite mer diskret men riktigt snygg. Dock tror jag inte Privero passar i röd. Eller hur man kan säga. Han passar iaf bra till vinröd. Men lite rödare vet jag inte. Vågar inte chansa.
/ Maja Partapuoli

Har ett litet problem



Nu har jag bestämt mig. Jag ska köpa mig ett bra dressyr schabrak som har bra passform och är lite mer "tåligt" än alla billiga. Mina börjar bli utnötta dessutom har dom rätt dåligkvalite då om är så mjuka så det blir värsta vecket vid sadelgjorden och glider bak. Därför ska jag köpa mig ett bra som jag kan ha på träningar. Men jag vet inte riktigt vilket. Schochmöhlet är rätt billigt ijämfört med dom andra på bilden. Men ett Mias skulle inte sitta fel då jag kan välja vilken färg jag vill och GG är så sjukt snyggt. Tror att jag bestämt mig för ett Mias med rak kant. men inte helt säkert.

Vad tycker ni om Mias Rs schabraken? Eller har ni något annat bra märke som jag inte har med på bilden som ni är nöjda med?
/Maja Partapuoli

Film LB:1


Bästa ponny. Dock hade vi små missar men det var ju som sagt min debut på han för drygt ett år sedan.

Blir kanske att fara till Luleå snart i början av Juli. Åh taggar som tusan om det blir av att fara dit. Beror på om pappa vill skjutsa :)
/ Maja Partapuoli

Svar på komentar

Anonym om Titanium från Glengordon 2011:
haha inte för att jag ska lägga mig i, men e inte du dressyrryttare?.. tänkte på att du ville köpa gg, inte för att jag ska lägga mig i, men det är ju mer som för hoppning det märket:p

SVAR: Har sagt det förrut men säger det igen. Tycker inte om anonyma komentarer då jag varken blir sur eller bryr mig om vem som säger vad men sitt namn kan man väl ändå skriva? Det är inget fel att tycka olika saker. Jag blir ju inre direkt sur och skriver eller säger saker om jag får veta namn. Men Jag nämligen hatar om man skriver anonymt.

Men svar på fråga, Jag har alltid tycket att GG har varit snyggt. Dessutom finns det faktist dressyrmodell på GGs schabrak dock inte Titanium Såg nyss att det fanns dressyrmodell SÅ ALLTSÅ ÄR DET INGET "HOPPSCHABRAK". GG FINNS BÅDE I HOPP OCH DRESSYRMODELL. SÅ MAN KAN INTE SÄGA ATT GG ÄR ETT "HOPPSCHABRAK" SÅ DE SÅ.. Men jag tycker det var verkligen supersnyggt. Visst är jag dressyr ryttare men lite "hopp"utrustning får man väl gilla? Finns flera dressyrryttare som tycker hopputrustning är snyggt. Men iaf var det väldigt nära på att jag skulle köpa ett GG. Älskar deras färger och att dom är mycker mer stilrena än vissa andra hoppschabrak.
Här finns det GG som jag lagt ut i bloggen och jag tycker dom är supersnygga.
http://majjasprivero.blogg.se/2011/january/gra-svart-outfit.html#comment
I den nedre länken står det klart och tydligt hur mycker jag gillar GGs schabrak och att jag till och med skulle köpa det, Men jag hade inge pengar just då..
http://majjasprivero.blogg.se/2011/january/umea-idag.html#comment
http://majjasprivero.blogg.se/2010/december/bla-och-vit-outfit.html#comment
http://majjasprivero.blogg.se/2010/december/brun-och-guld-outfit.html#comment
↑ Där står det också att jag gillar schabraken sjuk mycket!

Även om nu detta var "samma" schabrak men olika färger skiljer sig inte GG så mycket på sina schabrak oftast bara färgen men jag gillar GGs schabrak starkt. Pga av deras stilrena design!

Hoppas du fick svar på frågan.
/ Maja Partapuoli

You open my eyes

Igår natt släpptes hästarna på bete. Gick super inget bus och skoj utan huvudet direkt ner till maten. Super kul. Men aja skönt med så lite drama så kanske han håller sig frisk;) Hahahhaa.

Red ut i byn idag. Eftersom han aldrig varit i tuvträsk på kanske 10år om han ens har varit där över huvudtaget? Han stog bara kanske 1km därifrån när han var bebiisss:] Så nån gång kan han ha varit där men mer än 10år sen skulle jag tro.

Iaf så red vi till slutet av byn och vände skrittade tillbaka och började sedan med ett lite oseriöst dressyr pass i paddocken. Jag är lite loj och lat eftersom jag jobbat hela dagen och sov inte så mycket inatt. Men fint gick han i galoppen ♥ Fick skärpa mig och då gick det bara bäst. Haha nej men det gick bra iaf och han kändes superfin.

Skrittade sedan en stund och sedan släppte jag ut han i hagen igen. Då blev Chassen glad! Tur man har en guldponny som sköter sig iprincip exemplariskt.

Åh så skönt att slippa jobba imorgon är så sjukt trött.Orkar inte blogga efter jag jobbat då det finns ju som inge att skriva så lite mer uppdatering + bilder kommer ihelgen. Dessutom ska jag ta hand om Chassen i en vecka ungefär så lite bilder på han dyker nog upp ;)¨


Min prins i vännäs förra från i höstas♥

Chassen och Sara nu i våras.
/ Maja Partapuoli

Titanium från Glengordon 2011

Allround schabrak Titanium från Glengordon 2011
Sååå sjukt snyggt! Skulle absolut inte sitta fel att ha ett sådant. Helst vill jag ha det gråa eller det beige:a Så grymt snygga alltså. Men man får väl drömma? Eller önska då jag fyller år om ett par dagar :)
/ Maja Partapuoli

Lite intervall träning.

lite kort om gårdagens ridtur.
For ut mot kyrkvägen. Skrittade nästan hela vägen dit. travade bara någon meter eftersom det är stenhård väg. Travade upp en gång för backen och tog 2 galopper uppför i rätt långsamt tempo. Ponnyn kändes super och jag är nöjd. Skrittade sedan hemåt.
/ Maja Partapuoli

Uppdatering

Blir uteritt ikväll. Nu snart kommer Mikaela och nu ska jag bara fixa mig lite.
/ Maja Partapuoli

Dressyr





Överböjd men viljan finns.

Red mitt första riktiga dressyrpass idag på över 3månader och oj vad fin han var. Även nu om jag inte plockade upp han i värsta höga formen. Han var helt underbar. Mjuk och trevlig. Dock är han lite stel men det kan ordnas lätt. Red igenom FEI:s lagtävlan för ponny. Var super kul och det gick faktist bättre än förväntat. Det som blev svårt var galopp serpentinerna. Men dom skippade jag då han inte orkar och jag vill inte slita ner han det första jag gör. Jag skrev ju idag om galoppen och jag kan säga allt är nog helt mitt fel. Satte mig ordentligt ner i sadeln i galoppen och han blev en gunghäst. Även på långsidan gick det helt klart godkänt. Lite vinglig ibland men vad kan man begära av en häst som inte har alla muskler? Är mer än nöjd över han idag. Blev dock inte så många bilder då det dammade och dom blev suddiga, dessutom blev det lite skuggigt. Han har blivit så duktig på att göra halt. Nu kan jag  till och med hälsa och han står kvar med huvudet. Så stolt!

Nu taggar vi uppvisningen och tävlingarna. Vi ska försöka se om det finns någon tävling i juli och då ska jag starta bara en LC eller LB. Är ju inte så svåra moment. Blir väl i slutet av juli skulle jag tro och det är ju rätt så länge kvar.
/ Maja Partapuoli

When i see your face.

Nu finns det hö och nu far jag till stallet och ska rida. Mamma ska fota lite så det kommer upp bilder senare ikväll om ni har tur. Hoppas verkligen att det går bra att rida idag. Vädret är super och jag känner mig allmänt glad.
/ Maja Partapuoli

Uppvisning på torget



Foto Rebecca 

Om ca 3 veckor ska vi vara på uppvisning på torget. Blir spännande då han inte är helt igång. Men vi ska göra lite lättare och visa lite vi kan. tänkte lära mig FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare 2004. Får helt enkelt se om jag klarar det. Dock blir det nog ingen samlad galopp innan hälsningen. Men jag ska försöka lära mig iaf en del av början. Programet verkar sjukt roligt iaf! :)
Annars om det inte funkar blir det bara att rida igenom LA eller så och visa lite annat.
Jag är iaf väldigt spänd och nu går det iaf att knoppa manen vilket det inte gick förra året.
/ Maja Partapuoli

Hjälp


Har funderat på en sak.

Privero blir mycket finare ut i skogen. Iaf i galoppen. Då blir den rund och helt underbar men direkt man kommer till banan blir den bara springig. Vet inte varför. Är det för att jag sitter ned mer ute i skogen eller? Tycker det är super konstigt för även om jag driver han på banan blir det inte samma sak. Han kan ha hur bra bjudning som helst men det går bara inte. Den blir springig och ostabil även på långsidan. Kan inte tänka mig bara att han inte "orkar" Om han orkar ute i skogen på en lång raksträcka borde han orka en långsida i lilla paddocken. Dessutom har han ju stöd av staketet.
Konstigt. Om ni har någon aning om varför eller har en häst som själv gör det och ni har löst problemet, Dela med allt från tips eller egna erfarenheter så jag kan jobba med detta problem!
/ Maja Partapuoli


Dålig uppdatering

Har haft dålig uppdatering pga att jag inte hunnit med bloggen. I tisdags var jag på stallet sent och hann inte skriva och igår hade vi avslutningsmiddag och då var jag inte på stallet. Var på hotellet från typ 18.00 - 24.00
Så då fick Micaela rida han.

Ikväll ska han få vila, ska till farmor efter middan.Så hinner inte med det.
/ Maja Partapuoli

En av favoriterna


En av favoriterna från i lördags.
Man kan tro att han "hänger" på handen men jag rider han medvetet i lågform och han bärde sig själv här.

Kvällsdopp


(Bild lånad av Sara)

For ut med lina och Sara. Eftersom det har varit riktigt varmt idag for vi ut och "badade" Eller Lina badade väl kan man säga men jag belv mest blöt om bena och fötterna. Kände inte för att simma med ridbyxor och skor direkt. Men kul hade vi iaf. Har nog inte skrttat såhär mycket på länge. Gud vad roligt. Sen fick han för sig att han skulle lägga sig. Han hann bara ställa ner frambena men jag fick upp han. Shit vad rädd jag blev kan jag ju säga. Privero verkligen älskar att bada. Han är så himla söt.

Fler bilder kommer men det blir kanske inte förrns om några dagar? :)
/ Maja Partapuoli

Party all night


Foto från Sommaren-2010

Ska fara ut lugnt och "bada" lite. Eftersom det är typ super varmt ute. tar bara hacket och lunkar dit skulle jag tro. Tar ju ett tag att ta sig till stranden. Jag tror och jag hoppas att sommaren 2011 kommer slå allt. Men man vet ju aldrig hur det blir. Det är synd att vi inte hinner med många starter..
/ Maja Partapuoli

Svar på komentar

Anonym om Bildbomb från igår.:
Filmer ;)

Svar: Jag antar att du menar att jag ska lägga upp filmer? :) Jag har inget youtube-konto eller något videofy-konto. Vet inte heller om jag ska skaffa något. Även om det blir lite trist att aldrig visa film. Skulle annars visa filmer:)

Kanske skaffar youtube-konto i sommar? vi får helt enkelt se hur det blir om det är fler som är intresserade av filmer?
/Maja Partapuoli

Bildbomb från igår.









Foto: Mamma Partapuoli

Fler bilder från igår. Som sagt hade jag en sån underbar ridkänsla. Dock är han ju under igångsättning så någon hög form kräver jag inte av han. Men att han ska bära sig själv och det gjorde han.

Idag får han vila. Mockade och släppte ut han imorse så nu är det bara höet som är kvar. Ska väl borsta han lite ikväll och fixa det sista sen sova.
/ Maja Partapuoli

Rocketeer



Red i paddocken. Hade en sån härlig ridkänsla. Han var rund och trevlig i formen och allmänt rolig att rida idag. Red mycket övergångar till skritt och trav. Mamma var snäll och fotade super fina bilder så det får ni imorgon. Ska gå och lägga mig snart då jag far super tidigt till stallet. Ska jobba och ska hinna mocka och fixa innan. Så ni får detta som smakprov.

Provade pannbandet och han är så snygg i det;)
/ Maja Partapuoli

Körtävling





Fotograf: Maja Partapuoli | Canon eos 1000D

Har varit på stallet och fotat lite. Var som sagt körtävling och fick rätt så bra bilder. Var lite konstig väder, ena stunden strålande sol sen blev det molning, regn sen sol, ajaj det var konstigt iaf och dessutom storm. Men här blev resultatet. Jag är rätt nöjd. Nu är det bara det jobbiga att skicka bilderna, tar sån fruktansvärt lång tid då bilderna är stora i formatet.

Ikväll blire att rida då det lugnat ned sig på stallet.
/ Maja Partapuoli

Långritt


Haha blundade på bilden..

Provade pannbandet och det passade super bra. Hav var riktigt snygg i guld. Dessutom har jag guldknappar på kavajen så då passar de till den.
Smorde upp alla träns, Sadeln,stiglädren och gjorden. Kan säga att det blev stor skillnad.

Red ut med Sara och Rebecca idag. privero var pigg och glad men vi travade bara lite på en skogsstig en stund inte så långt. Allt som allt var vi ute kanske 1 ½h. Länge iaf. Sen var han super snäll i stallet fast det var rörigt och jag hade inte plats och fick stå i boxen och han stod blixt still.

Imorgon äre det körtävling så jag lär vara där hela dagen och ska fota. Så jag kanske även hinner fota hur pannbandet ser ut på han. Vi får väl an se vad jag gör. Men bilder från tävlingen kommer säkert upp.
Ska bli kul att få fota. Har inte riktigt fotat på länge.
/ Maja Partapuoli

Äntligen


Äntligen har det kommit. Måste faktist hissa Charlies. Snabbt gick det och dessutom fick man 2 chokladbiltar på köpet. MUMS.

Ikväll blir det att smörja upp nästan allt läder, vilket behövs.
/ Maja Partapuoli

Pigg ponny


Red lite i paddocken. Han blåste upp sig för det var körhästar + vagnar. Men det gick bra och tillslut lugnade han ned sig.
Mamma Fotade så det blev lite bilder.
Red med västen eftersom han var väldigt på tårna så jag kände lika bra att ta den men han skulle aldrig kasta av mig med mening. Dessutom när han är på tårna så gör han typ ändå inget. Men hästar är hästar så man vet aldrig. Även den snällaste kan göra något.

En annan sak är att han har blivit super duktig på halter. Han har alltid huvudet och nu igår. Han har aldrig gjort så fina halter så länge jag haft han. SUPER. Ibörjan kunde jag inte ens göra halt och han stod kvar i formen. Inte ens då han stod still kunde jag få ner skallen. Vill ju inte såga ner. Igår tog jag en förhållning och han visste vad som skulle hända så han satte verkligen under sig i halten. När han stod still kunde jag ha lösa tyglar. Ibland blir man bara stolt och överraskad. Min lilla ponny kan ju. Även fast han inte är helt igång.


Här ser man tydligt att jag inte har något i handen, Dock är han lite undertygeln. Bena rätt placerade så det har blivit stor skillnad. Dessutom har han ju fått så fin kropp. Dock lite fet men snart så är han en riktig Biff.

favorit bilden ↑


Orkar inte lägga in fler bilder.
/ Maja Partapuoli

Juni-2010 - Juni-2011


Lite skillnad har det blivit från förra året. Han har är mer ihop mera. Fått finare form. Mer muskler dock lite mycket mage men snart är den borta.
Dock är bilden lite orättvis från förra året men man ser skillnad. Dessutom är han inte helt igångsatt nu allstå 2011. Men förhoppningsvis är han snart i "tävlingsform" igen.
man ser en bättring på min sits också väldigt mycket. Jag ser mer avslappnad ut och har en mer lodrät sits.

NU ska vi fara och kolla på bete.
/ Maja Partapuoli

Klickat hem


Detta klickade vi hem idag. Ska se hur han verkligen går på remont. Har provat men jag tror att stl inte passade riktigt så vi får se om denna passar istället. Linnen verkade super skönt och jag har typ inget vitt linne. Kan vara bra på tävling osv.

Red på banan. bilder får ni imorgon, orkar inte ladda inte dom ikv.
peaceout.
/ Maja Partapuoli