HOPPNING/MARKARBETE'


Fotograf: Johanna Albrektson
Hoppade lite idag, eller lite. privve blev dyngsur av svett! vi hoppade väldigt låg studs serie. Och sedan en oxer som högst blev 70cm. Hoppade ingen höjd då jag inte "hoppat" på nån vecka. Han hade asfin galopp innnan hinderna men då han såg om skulle han springa lite fortare och visste inte vart benen var ;') sötponny.
Sandra hjälpte och det var tur. Men fick till några riktigt bra språng. Han vill gärna hoppa förtidigt så jag fick verkligen rida in till de sista :)

HOOKS.SE


Nu ska vi beställa om ett täcke, var egentligen tänkt de blå/röda men vi bytte till ett lite billigare så jag kunde på Hacket åh :) det blir nog bra, vi får se om jag beställer nått mer :)
/ M.P

GÅTT SÅ LÅNG TID SÅ LÄNGE SEN, DECENNIER TILLBAKS MEN JAG MINNS DET SÅ VÄL'


Privero som lycksligast!

Saknar Ulriksdal med de trevliga folket, snälla hästarna, Otroligt fina bete/stället, de otroligt bra ridvägarna, dom små hindrerna i skogen, härliga vattnet att plaska i, lilla mysiga stallet, ja allt saknar jag den fina stämningen och självklart lugnet. Gud vad jag saknar sommaren!
/ M.P

DON'T LOOK BACK IN ANGER'





Snart 1år med dig, Tiden har verkligen flygt i väg. Du har lärt mig mer än vad någon anade
/ M.P

WHAT IS LOVE?

Älskade ponny!

ALLTING HAR FÖRÄNDRATS, MEN DU FINNS KVAR'


igår så red jag lite i manegen. Vattnat lite tungridet men inte damigt så :)
Gick hur bra som helst, inte tung alls men var väldiigt pigg. Red lite öppnor och bara någon skänkelvikning. ASSÅ SHIIET min ponny har ju blivit asfiin.
Skryter inte men jag är så glad. För hela året har han testat allting. Att vara tung, inte vilja gå fram till betet helt. Ostadig i formen, tjurig allt vad man kan tänka förrutom skenat eller rest sig!
Nu går han ju som en klocka fast igår tror jag den var på spola fram knappen ibland för de gick undan hahah i vissa steg :)
Men annars gick han helt otroigt, eller ja galoppen måste vi träna på, han vill gärna skjuta in rumpan men de bli bättre :)
sen ökade jag en gång och ATTANS vilken ökaa. han bara flöt fram och jag kunde knapp sitta i sadeln fick rida lätt! det var absolut inte springit utan jag kände hur han verkligen längde. Nu taggar vi tävlings säsongen som tusan och Lappmarksryttarnas dressyr lag :]

idag gick ja en promenad då det är skridskobana ute och han har småbrodd och inga sulor vågar jag inte sitta upp och rida så jag gick istället.
Sen så var balen slut så vi körde in en ny så det kändes skönt!
Sen gjorde jag ett litet misstag ska inte säga de, lite pinsamt men ingen skadad.haha. nej men nu vet jag att jag inte ska göra om de iaf ;);););)

Imorgon ska jag nog tömköra lite ajajja vi får la se.
/ M.P

JAG LEVER MIN DRÖM'



Fotograf: Maja Partapuoli [JAG] | Modeller:Johanna och Privero
Johanna och Privero från i sommras.
/ M.P

FÖR DIG SKA JAG GÖRA 1000 GÅNGER OM'

Johanna tog Privero idag. Skönt, blir bara att kolla han lite ikväll och blöta betforn :)
/ M.P

DRESSYR PASS'




Foto: Mamma Partapuoli
Red lite dressyr i manegen. Gick hur bra som helst! i början va han lite småseg så jag började med att ökade traven på långsidan, och tog i hop han på kort sidan. Var inte så bestämd över formen utan de var för att han skulle börja lyssna. Efterdet gick han som en klocka nästan hela tiden! Red någon öppna i skritten och lite volter. Sedan någon skänkelvikning bara för att testa och han bara flyttade. OJOJOJ ponnyn kan :D Nu har hinsten landat på jorden men med lite mer energi!
tog bara någon galopp. Vill inte rida för mycket eftersom jag vet fortfarande inte rikigt hur benen är, men svullnaden har gått ner så nu är det bara lite! eftersom han inte haltar kör jag på nästan som vanligt. Tar det bara lite lugnare men ;)
hade tyvärr inga bilder då jag rider, Det var väldigt dammigt i manegen så jag ville inte ta med kameran in.
/ M.P 

KINGSLAND'


Denna regnjackan från Kingsland är ett stort hiss från mig, As snygg! skulle inte tacka nej till en sån :)
/ M.P

MINA (HMM) FINA PONNY'


Snöigt värre!
M.P

TÄVLING HOS SARA USSING'


Tävlings inlägget hittar ni här --> http://ussing.blogg.se/2010/october/bloggtavling-vinn-ett-skrittacke.html

EN HÄRLIG VINTER DAG'

Igår red jag en sväng i ridhuset, men de var asdamigt så red bara i ca 30min och skrittade mest och lite trav.

idag for jag ut en sväng i det underbart fina vädert. Monica och mamma följde med åh :)
/ M.P  

SNÖSTORM'

Idag ska Sofia följa te stallet. Orkar inte rida ut i snöstormen så jag få se vad jag ska göra :)
/ M.P

IDAG FÅR HAN VILA'


ponny får vila i dag. Ska te stallet lite senare och tvätta sår och kyla ner svullnaden lite och nej han är inte halt!
Han har som ett stort "blåmärke" bara där sparkarna tagna där han är svullen som tur är! Senan ser fin ut och är inte varm. Så jag kyler bara lite och skrittar ut. Men idag får han vila. Känner inte för att rida då det är -15665546grader ute så jag kände mig int så tagg :)
/ M.P

MATHILDA OCH DEA'





Fotograf: Maja Partapuoli [JAG]
Hittade ett par bilder på Mathilda från Kågedalen :)
/ M.P

ÄNDRADE PLANER IGEN'

Nu har jag ändrat mig igen. han får en viloperiod då han har landat på jorden igen. Red ett lättare dressyrpass bara så han skulle tänka på något annat. Han visade inget tecken på ha ont eller haltade absolut inte.
Som sagt var han lite på tårna, ej tittig men allmänt uppe i himlen. Men väl när jag red gick det asbra! han var inte alls tungriden alllt gick såååå himla mycket lättare! trampade på bra och allt stämmde, förrutom en sak. Mina kläder! HAHA red med röda mjukisbyxor hahahahhahahaha. Men ajajaaa.
Gjorde någon skänkelvikning och fick till nästan hela tiden. Men en gång var speciell. Han var nästan rak i kroppen och något ställd(som de ska vara) och han bara flyttade av sig själv. Han var mycket lätt och stadig i iformen. :)
/ M.P

SNART ETT ÅR'






I november så är de ett år sedan vi köpte Privero. Det tog en fruktansvärt lång tid, Men jag hittade min ponny!
allt som jag gått igenom före honom så kunde de inte bli bättre! :)

Fortsätt komentera! blir alltid glad över att få en komentar!
/ M.P

NU SKA JAG REDOGÖRA DETTA'


Privero och stoet!
Nu äre såhära.
Om ni tänker "Gud vad jobbig hennes ponny är" så vet ni absolut inte hur han är!
Han är faktist en av de snällaste ponnysarna jag ridit/provridit. Han är snäll i ALL hantering osv. Men nu äre såhära att stoet han stod med på betet står nu brevid han. Både hon och han är väldigt intresserad av varandra och hon står och brunstar framför näsan på han och inte någon annan av de valacker som står där! Så de är klart han blir lite hingstig! Kan man ju förstå själv. Just nu kommer han att vara så i en vecka eller så. Men på betet gick de över och han blev som han alltid varit!
Han är verkligen hur snäll som helst och jag bryr mig inte om vad andra säger. Man får säga vad man vill men jag vet bäst då han är min egna ponny!
/ M.P


STORT BEHOV'


har kommit fram till att jag måste köpa gummiboots. jag har ett par men dom är bäst till när man rider, Men om han ska fortsätta hingsta sig i hagen är detta i stort behov. USCH. varför ska han gå och bli kär i ett sto, det är stoet han stod med på betet. Så om några veckor/månader så ska han nog vara sitt lugna jag igen(förhoppningsvis)

ikv måste jag till stallet och linda en hov eller kronan? rätta mig om jag har fel. Iaf äre just ovanför där själva hoven börjar. Dessutom måste jag tvätte fler sår och lägga på jodopax. Åhh varför ska han göra så hära? han som är såå snäll i vanliga fall. Aja jag får göra det bästa av situationen och be till gudarna att han inte är halt!
/ M.P

LET IT FALL LIKE RAIN, FROM MY EYES'

ändrade planer. Privero har rivit upp på bakbenen med broddar så han får en viloperiod istället.
/ M.P

UPPMJUKNING'

igår red jag bara uppmjukning i ridhuset. Skrittade ca 30min, gjorde lite öppnor,slutor och volter. Någon skänkelvikning.
sedan travade jag lite akademiskt(lång och låg) han kändes super fin i skritten och jätte pigg i traven, vad har hänt med han? han är ju ändå rätt så pigg hela tiden :)
Red barbacka och jag säger att jag saknar då vi just köpte han, Jag red alltid utan sadel(vi hade ingen) Det är ju asmysigt att rida barbacka :D
/ Maja Partapuoli 

INGELA TRÄNING FÖR ETT BRA TAG SEN'



Vadå lite över? :)




Några bilder på jag och Toppis hösten -2009. Bilderna är från filmkameran därav kavllan. Färgen va asdålig så svartvit var mycket bättre!

Gud vad jag saknar denna ponny. Hade velat ha han på foder om han var bättre i dressyren. Men en kanon hopponny. Tävlade km med han och blev typ km mästare i nånklass, Jag var felfri i alla klasser med han. Startade 3 därav bara 40,50,60 så inga höjder men oj vad han skulle kunna hoppa, man ser de på bilderna. Nått hinder ligger på 80-85 och han är minst 30-40cm över :D
saknar han enormt!
/ Maja Partapuoli

HÖÖKS.SE


Sadelgjorden och täcket är mitt just nu satsar jag på ett hack, kanske inte just detdär. Skulle helst vilja ha ett svart så om det är någon som säljer ett ponnyhack i fint skick, skriv till [email protected] eller ring/smsa 0738190259 :)
/ Maja Partapuoli

BILD FRÅN SOMMAR JUST INNAN BETET'


Fotograf: Maja Partapuoli [JAG]
Igår fick Elin rida Privero eftersom jag orkade inte fara te stallet(sjuk) Mamma sa att de hade gått jätte bra men Elin tyckte att han var rätt svår så hon hade verkligen fått jobba (a'
Idag ska jag bara skritta ut han och sen får han helvila på lördag. Sen Kanske jag ska löshoppa han på söndag beroende på om det är ledigt i ridhuset och om någon vill hjälpa mig :) vi får se!
/ Maja Partapuoli

NY DESIGN'

eftersom jag är sjuk, så har jag suttit och knåpat ihop en ny design :)
Vad tycks? fick idén av Mikaela (www.mikkfoton.blogg.se) Och ja, de är jag som har gjort hennes design!

Om de är någon som är intresserad gör jag gratis designer. Än iaf och om det blir många som är intresserad kanske jag tar en slant, isf inte mycket!
men ajaj nu ska ja inte skriva mer ;)
/ Maja Partapuoli

DRESSYR I MANEGEN FÖRSTA GÅNGEN PÅ TYP 32VECKOR?


Red ett dressyrpass idag, I manegen och det gick helt klart godkänt! Han var lite småseg ibörjan men fick lite mer fart i slutet och vi gjorde några skänkelvikningar osv :) han har helt klart blivit mycket finare!
galoppen måste vi fortfarande jobba på så han ska orka bära sig blir lite sladd men ska nog bli bättre :)

igår red jag ut med sara en skrittrunda fast vi trava lite här och där typ 3 steg haha Chassen va pigg och privve trodde att han också skulle trava, hahah söööta ponnisar :)

RÖD,VIT OCH BLÅ OUTFIT'


Något jag inte skulle tacka nej till :)
okej luvan och schabraket va guldaktig men iaf ;)
/ Maja Partapuoli


DRESSYRSADEL SÄLJES, BARNEY BROS



Nu säljer jag min dressyrsadel då den är förliten för min ponny.
Svart irländsk.
16/5 sits,skulle passa smäckrare d-ponny eller lite större c-ponny kanske?
Mycket skön sits, Fint skick, ytterst lite nött på knästödet men störs inte på något sätt!
Sadelskydd medföljes om man vill.
Stigbyglar + stigläder medföljes ej men kan sälja med en billig sadelgjord!
jag är inte riktigt säker på bomvidden men ska kolla upp de, Skulle tro att de är en normalbomvidd.
Priset diskuteras.

Har även ett ryggskydd som ska säljas. stl dam small. MYCKET fint skickt, ser ej ut att vara använt. Endast använd en halv termin. Godkänd enligt BETA 3
Nypris: ca 800kr
Priset: 450kr

Vid intresse ring 073-8190259 eller mejla [email protected]
fler bilder kan skickas vid intresse!

UTERITT'


Fotograf: Mamma Partapuoli
Bästaste!

Idag blire att rida ut, kanske nå galopp eller bara skritta ut i det superblåsiga väder :)
ajaj ja får se hur de blir.
/ Maja Partapuoli

BILDER KÅGEDALEN'






Fotograf: Rebecca Önhult
Här kommer bilder från Kågedalen då jag debuterade LA :)
/ Maja Partapuoli 

BILDERNA JAG LOVADE'






  Och nej jag sågar aldrig i galoppen, hade lite för lång innertygel bara!

Foto; Mamma Partapuoli
Red ett lättare pass dressyr i paddocken. Gick super bra och han gick som en klocka(för det mesta)  Sadeln passar asbra och han är så avslappnad i galoppen eller hela tiden :D
Mamma han knäppa nån bild innan det börja regna. Typiskt. Men ajaj är hur nöjd som helst över han idag. Han har fått så mycket muskler men ser typ smal ut här men kan säga att han är dubbelt så bred i verkligenheten. Han har fått grymt mycket ryggmuskler osv :)
/ Maja Partapuoli

STALLET NU DÅ'

Snart blire stallet. Ska få mamma och fota lite och så ska jag ha mina stövlar (LL)
ska rida ett kort pass på banan sen ut i skogen en sväng :)

Det är nog bestämt att vi ska ha sadeln :D
Bilder kommer nog upp senare idag :)
/ Maja Partapuoli


IDAG FÅR PONNY VILA.


True love never dies.

BLÅSIGT I PADDOCKEN MEN EN MYCKET SNÄLL PONNY'

Idag tömkörde ja och Johanna lite grann. Gick gänska bra och han jobbade på :)

Provade även nån galoppfattning och han tog den direkt jag behövde bara säga galopp sen så bar de iväg:) trodde inte att han lyssnade så bra även fast han lyssnar bra :)
ajaj imorron tar Johanna prierre, blir ganska skönt kan ja säga!

USCH VARFÖR SKA DET BLI SÅ MÖRK UTE NU?


Fotograf; Sara Juul
Oförglömlig dag i Sikeå!

Igår blev det mest bara uteritt i skritt. Han bli så mörk så dock inge intervall träning.Men lite klätterträning blev det. Sedan så travade vi endel så det inte skulle bli så mörk. Sen är de en ganska brant och stenig väg i slutet så man vill inte att de ska bli för mörk :)

annars en trevlig ritt :)
/ Maja Partapuoli


HEJ STOR NOS? MULE? NÄSA? SNOK? :)


Fotograf; Maja Partapuoli [JAG]

Snart blire stallet och rida ut en sväng på monstret. Blir väl nån galopp intervall om det inte hinner bli för mörk annars en skrittrunda :)

Ja vet att de inte ska vara gubbe i rubriken men ja tyckte att de passade ;)
/ Maja Partapuoli

TÄVLING HOS LONDONINMYHEART'

¨
Här hittar ni henne :)
/ Maja Partapuoli

GLOBUS CLIC

NY SADEL IDAG. eller ska iaf testa den iveckan :D

Globus clic¨

Ungefär så här ser den ut:)
/ Maja Partapuoli


NÅGRA BILDER FRÅN APRIL-2010'






Fotograf: Sofia danielsson

Idag blire nog stan med Mikaela sedan stallet:)
/ Maja Partapuoli

ÄLSKADE VÄN'


/ Maja Partapuoli

HISS & DISS


* Dom super snygga och super sköna MH scs3 richmond high rider, Absolut de skönaste av alla ja provat dessutom inge skav efter första ridturen! :o

* Ponny har börjat muskla till sig ordentligt, visst finns de en viss kropps fett som borde gå bort men snart se ;)

* en super helg hittils!

* bättre uppdatering på bloggen!


* Höstens fina färger börjar snart bli gråa och tråkiga, dessutom kommer den bitande kylan snart

* Helgen snart slut!

* Sämre uppdatering till veckan

* Läxa, Lärarna ger alldeles för mycket läxa. Man måste få fritid nån gång!
/ Maja Partapuoli

ONE PIC.


Foto; Johanna Albrektson
Min älsklings ponny!
/ Maja Partapuoli

IDA TRÄNING'

Idag kom Ida.H så jag tränade lite lättare eftersom han har blivit sparkad i hagen dock blev han aldrig halt! Men hon såg ingen hälta eller så så jag är glad för de:)

Han var ganska stel i högersida och bet tag i bettet och stretade allmänt emot men i slutet lossnade han och blev jätte fiin!
har inte orkat blogga men i veckan har han inte gjort så mycket

Måndag: Ute ritt med Sandra bara i skritt
Tisdag: gick en promenad i ca 30 min
Onsdag: Lite lättare longering eftersom jag har ingen gjord för de, så det var att jobba lång och låg
Torsdag: Tömkörde, gick super han var jätte trevlig att jobba med och vi jobbade lite på volt och ställde ut han lite och ställde in.
Fredag: Vila

Så såg min vecka ut:)

Dessutom provade jag min stövar idag säger bara (LL) te dom. Super skööööna att rida i och man satt som en gud och studsade intill inget! asså kan verkligen rekomendera dom!!!!!

/ Maja Partapuoli