INGET INTERNET'

Hade inget internet igår så jag kunde tyvär inte blogga. Men han fick vila pga vädret. Hade tänkt rida ut men det var -25 så mamma sa att jag inte skulle fara ut! Så han fick va ute längre i hagen då.
Ville inte vara iridhuset då jag varit där i nån dag nu.
/ M.P

DRESSYR PASS'


Bild från i höst.
Red ett dressyrpass idag för igår blev det inte så mycket av det.

Gick jätte bra och han var super fin. Bland kunde han bli lite springig men gick för det mesta bra. Galoppen har blivit så otroligt bra. Nu sitter man på en gunghäst och bara hänger med,haha nej lite måste man ju driva ;)

Red igenom LA:1 som gick helt godkänt. Han var lugn för det mesta i programet. Orkade inte helt galoppen i första varvet men jag gjorde en volt och fattade en ny galopp och sedan gick de bättre. Förvända galoppen gör han ju i sömnen så det är inte något problem och det känns bra! 

Värmde upp mycket i skritt då jag gjorde måna öppnor och slutor på lite längre tygel så han fick vara lite lång och låg. Sedan travade jag på lite lång tygel och gjorde någon öppna och sluta lite volter någon skänkelvikning. :) plockade upp han lite och tog galoppfattningar. Gick jätte bra och han har blivit super duktigt. För ca 1 halv år sedan kunde jag nästan inte få han i galopp och nu kan jag ta från skritt,halt och ryggning och förstås trav :) Jag har utvecklats som ryttare hur mycket som helst! Tack vare min ponny som inte alltid är så lätt! :)
Tränade många fattningar. Sedan så gjorde jag många halter på medellinjen. Jag red upp flera gångar och tränade på att han inte skulle he upp huvudet. I slutet hade han kvar det nere och där slutade jag passet! :)
/M.P

NYA BILDER'

Min blogg känns lite tråkigt. Inga nya bilder. Det är minus 20 grader ute så det känns inte så manande att stå i kylan med kameran, Blir ofta lite suddigare när det är så här kallt ute dessutom. Men jag lovar att slänga upp nya bilder snart! :)
/ M.P

BLÅ OCH VIT OUTFIT'


Satt och knepa ihop en jätte söt blå outfit. vad tycks? själv skulle jag mer än gärna vilja ha schabraket och lindorna hur sött skulle inte de bli? :)
Pannbandet vill jag ha men kommer nog aldrig få/köpa det! Blir för dyrt att bara köpa för egna pengar och mamma tycker väl inte det är den bästa presenten, Ett pannband för ca 900kr? egentligen inte så värt! Fast egentligen äre nog det! :)
/M.P

BILDBOMB'





Fotograf: Maja Partapuoli [JAG]
Hittade några bilder från förra vinter/vår. Inte helt vår men värmen hade börja komma :)

Priveros bästa vän skulle jag tro. Dom var så sööta tillsammans! Tror att han påminde om Cindy kanske ;)
/M.P

SUPER DÅLIG UPPDATERING'

Hej!
jag vet att jag har haft super dålig uppdatering. Sov till 11 idag så jag for till stallet nästan direkt

Red lite dressyr men dom vattnade ridhuset samtidigt så jag kunde som inte "rida" utan blev mest bara för att han skulle röra sig! Imorgon blire nog mer träning. Hoppas de blir varmare just nu är det 20- MYSIGT! så jag kan skritta ut en sväng efter passet ;)

Igår red jag ut i samma kyla barbacka med först ett täcke sedan ett ländreflextäcke. Lite kall tror jag han var men inte så han riktigt frös, Red på hacket och gick super, dock skrittade jag på lång tygel men han var snä
ll och lyssnade super på mig!
/ M.P

ÅÅÅHHH DUMMA SKOLA FÖRSTÖR JU HELA MIN FRITID!

Hinner inte rida ponny stackarn idag. Synd att Johanna inte kunde ta han idag men sånt är livet!
Ska på Tannbergsmässa,det är oblikatoriskt att fara diit, åååhhh bajjjs skola kan gå och ta sig någonstans!

Kommer nog upp ett inlägg till idag så bloggen blir lite roligare :)
/M.P


VARFÖR HINNER JAG ALDRIG BLOGGA?

vet inte om jag kommer hinna blogga idag.

Igår tömkörde jag. Mycket skritta arbete bara för att få in känslan men även lite trav. Gick rätt så bra då jag inte är så himla duktig på att tömköra! :)

Såg en mus i ridhuset!!! Tur Privero inte är en elefant ;)
/M.P

DÅLIGT MED TID?

dålig uppdatering.

Tömkörde i dag.Måste duscha nu så uppdaterar imorgon istället!
/M.P

JUST NU ÄR JAG INTE HELT OKEJ'


Depp...
Känner egentligen inte för att blogga men det blir ju så tråkigt för er läsare!

Vårna kära hund fick somna in idag.. I samma veva fick privero också gå till doktorn. Han fick en spark? i sommras så han har en stor knöl som ett ägg. Sitter inte så det stör som tur är. Men han har ju inte ont osv och vet. Tyckte det var onödigt att kolla blodprov i knölen igen då vi redan kollat och då var det bara blod. Så de var inget farligt då!

Ska se om de går att vara i ridhuset... Ponny är väääldigt pigg!

Glöm inte att rösta gärna på min bild hos johanna Torudd!:)
/M.P

RÖSTA PÅ MIN BILD HOS JOHANNA TORUDD'


http://johannatorudd.shapemeup.se/2010/11/22/den-10-finalisterna/comment-page-1/#comment-336

Rösta på min bild hos Johanna Torudd. Min bild är nr 6 :)
/M.P

UTERITT'


Bild från i vinter/våras!
Har inte orkat blogga idag så jag tvär slänger in ett inlägg.

Red ut idag. Det var ca -15 ute, Kalllt! Men vi skrittade en bra bit på ponderosa sen började jag trava lite och några övergångar så han skulle lyssna, Gick super. Sedan for vi till en relativ brant backa. Vi skrittade först upp för hela backen och sedan red i iväg en bit. Där är det ganska ojämt. Det går uppför och nerförr ganska mycket. Så jag gjorde skänklevikningar nerför och tog galoppfattningar från halt uppför.
Träffade en himla massa folk mitt ute i skogen hahaha och vääligt många hundar med ;) En trafikerad väg! ;)
Var ute i ca 1½ timme. Men skrittade ganska mycket i slutet.
/M.P

TÄVLING OM ETT PFIFF SCHABRAK HOS BRUSELLA'


Inlägget <---
/ M.P


GRÅ/SVART OUTFIT'

 
/ M.P

PROVADE HACKET + ETT LITET TIPS FRÅN MIG'

Provade hacket idag. Funkade super! Hna lyssnade bra osv. Red barbacka. Gjorde ganska mång övergångar och halter! han kändes jätte fin och "knäckte" inte bara av utan han fick jobba i en lite längre och lägre form då jag inte vill att han bara knäcker av med hacket! Han kändes mjuk och fin så de var bra!

Ett tips: Många tycker att fleecetäcken är jätte bra tex. om dom är svettiga,fryser,transporttäcke. Visst är dom bra men jag tycker Ull/ylletäcken är såå mycket bättre! Hästarna torkar snabbt och det är varmare än fleeces som innetäcket tex. Dom drar til sig mindre smuts och ser allmänt mycket finare ut! Dessutom så blir hästarna inte lika statiska, Så om man har en väldigt statisk häst/ponny (som jag, min ponny får sånna otroliga stötar!) Så ska man INTE använda fleece, Ger ännu mera stötar! Detta är min åskit om dom täckena. Alla tycker olika men detta är ett tips till de som har statiska/frusna hästar!
/ M.P

NYTT FRÅN HÖÖKS'


Ibland är min mamma för snäll. Jag visste att hon skulle beställa hacket men inte täcket + en gel till manen då man ska knoppa!
/M.P

BOBBY BOY DES QUATRE CHEMINS'



Fotograf: Maja Partapuoli [JAG]
Fina ponny...

ANG. SVANSKAPPA'

Hej!
är tacksam för det ni har skrivit. Fick iden av min tränare att prova svanskappa. Desstom kände jag och min mamma att det var helt onödigt att utsätta han för att ha just en svanskappa då jag är väldigt okunnig och tycker väl inte om att använda  olika "hjälpmedel" 
Blir så himla glad över att höra andras åsikter då men inte är kunnig själv!

anonym, Det skulle va jätte roligt om du kunde skriva vem du var! Jag tycker bara man kan stå för det man skrivit :)
Dessutom var det jätte bra skrivet! :)
/ M.P

SVANSKAPPA ELLER INTE?

Dålig uptadering.
Igår så longerade Olivia Privero med svanskappa. Gick okej. För det första var han väääligt skepptisk på hennes kläder och ville inte riktigt att hon skulle var i närheten.HAHA söötponny han var ju jätte rädd för hennes kläder :') Själva svanskappan gick bra att ha på och han bydde sig inte så mycket om den men jag tror att när den drog åt då han sprang tyckte han de var lite obehagligt men bockade inte. Han skötte sig helt okej iaf :)
det var bara att han var mer rädd för Olivia än svanskappan och vi tror att han har överskotts energi(även fast jag red ut dagen före i mest trav och galopp) men det blir ju inte samma sak då jag inte var ute så länge för det var typ -17 ute! :o

Ikväll blire dressyr och då ska han va trött efter passet! så då får han vila imorgon ;)
/M.P

HOPPSADEL'

ÅHHH jag vart as sugen på en hoppsadel :D:D
Provade som sagt en globus igår. Den var 17,5 i sitsen. Lite stor för mig men var inte för lång på Privero. Men ska nog leta efter en 17 :) då jag har en 17tum på min dressyr som är en globus och det är nog nästan samma stl på alla skulle ja  tro!
Jag tror det var en Globus Esperanza. Den hade glidit fram lite men ej gnuggat. Den gled troligtvis fram pga av Priveros ponny mage -.-' och den var AS skön att sitta i och tro det eller ej men jag hade helt klart en godkänd sits!!! jag har inte ridit ett "riktigt" pass i en hoppsadel på säkert 1år! så jag är jätte stolt :)
Känner helt klart för en flatback! :)  

 
Globus Esperanza

Globus Clic( synd ingen flatback, har en fast dressyr)
/M.P

TRÄNING PÅ HÖGST GRAD'


Foto: Johanna Albrektson
Igår red jag dressyr/markarbete. Gick SUPER BRA! Han har aldig gått så bra någonsin den tiden jag har ägt han. Jobbade mest på volt men det är ju bra för att lösgöra osv. Skrittade fram ordentligt och sedan så började vi trava. Han var ganska orolig i huvudet i början men jag skulle ha så still händer som möjligt(väldigt svårt då han rör huvudet själv) och bara krama lite lätt i handen. Så han gav med sig och blev så otroligt lätt i handen och bärde sig själv! Sedan så tog vi galopp. Asså SHIT han var lite 4-taktigt i början men släppte snabbt och det blev en gunghäst galopp. GUD så härligt det var, jag satt och skrattade för han har aldrig galopperat så bra med mig! Han var lätt i handen och ställde sig själv jag satt bara och höll om och drev för det var rätt jobbigt för han. Sedan i andra varvet gick det inte lika bra men hade betydligt rundare galopp och mer 3-taktigt än vad den brukar vara(hans svagare sida) men nu ska vi träna galopp frå skritt,halt rygga bara för att få upp lite muskler! dessutom ska jag nog fara ut och ta många galoppfattningar i lite brantare backar :)
När jag galopperat så hoppade vi över några studs. Ibörjan sprang han över för han tyckte de var roligt men då blev Emma lite sur för han ska inte bara öka hela tiden. Så jag fick ta en ganska rejäl halvhalt innnan och en i mitten av studsen om någon fattar? :)
Gick såååå mycket bättre och han var så duktig! 

När jag red idag hade jag en hoppsadel :D vi provade den som Emma hade och passade endå bra. De var en globus Esperanza tror jag de var, som var 17.5 men var inte så jätte lång på han. Men liiite för stor sits för mig. Ska nog leta lite om det finns en 17.

ett lång inlägg... :)
/ M.P

ÄLSKAR BILDEN!


Ikväll blire att rida lite cavaletti. Har jour hela veckan så jag är där på Kvällarna nu!
Tack gode gud att vi har prao...!
/ M.P

UTERITT'

Red ut en sväng, gick jätte bra fast han blev lite rädd för släpet med granen :) HAHA men bara tvär stanna ttyp 5 sek sen kunde han gå förbi helt utan problem. Söt ponny.
Travade en hel del och han halkade inte en enda gång så det var skönt! för han har ju inga snösulor.

Sedan så fotade jag på sandra träningen. Blev inte jätte bra bilder men det är så himla mörkt i vårat ridhus.
/ M.P

DAGENS UTEPASS'


Såhär såg ponnyn ut idag!
Red lite i stora paddocken. Det var ca20-30cm snö så han fick lyfta lite extra på sina ben. Skrittade en stund men eftersom han bara snubbla så mycket så provade jag trava som gick mycket bättre ;o konstigt men han snubblade inte eller så. Så jag travade en stund, skrittade på lång tygel sedan tog jag en liten räser galopp fast dock bara på långsidan då jag inte vill svänga lite snävare svängar i full galopp på lite ojämt underlag. Men det märktes inte alls av när jag travade eller galopperade! :) så jag fick upp flåset sen skrittade jag av han! AShärligt ridpass. Imorgon blire att Skritta ut barbacka sedan se om mamma vill fota lite i paddocken när jag travar :) ajaj vi får helt enkelt se hur det blir!
/M.P

STUCK WITH EACH OTHER'

Fortsätt att besöka min blogg. Nu börjar fler och fler läsa :) Släng även in en komentar!
/M.P

CARPE DIEM'


Styrkan hos en häst
 gör den så vacker i galopp
Det gör den också villig
att bära människans kropp.

Den känner minsta önskan
hos ryttaren den bär
och den sattsar gärna allt
för att ge det man begär.

Med hästens lätta snabbhet
och dess djärva energi
får människan en känsla
av att vara riktigt fri.

Belöningen för hästen
är de omsorger man ger.
Då njuter den till fullo
och trånar efter mer.


SKRITT/RIDTÄCKE'


Här är täcket som jag lovade att visa. Ser inte så speciellt ut men jag tycker det är jätte snyggt. Dessutom var det ju SUPERbilligt :)
/ M.P

BUT YESTERDAY IS GONE'




Fotograf: Maja Partapuoli [JAG]
Några vinterbilder på Privero från Förra året!
/ M.P

SKYNDA FYNDA'

iveckan har jag fyndat. Ett dressyrspö(Blått) för YNKA 10KR!!! sedan att rid/skrittäcke för 125kr! Har säkert kostat 250kr så jag är nöjjd :)
Vi får hoppas att de passar. Det är mörkblått med guld passpoal. Såå snyggt för att va så blilligt :)
Bild kommer nog upp imorgon på täcket!
/ M.P


HÄSTFRI DAG'

Idag fick han vila. Egentligen skulle han iaf få gått ut en sväng men jag hade inget val. Mamma sa att dom skulle fixa stallet så jag fick inte följa ;)
Hästfri dag kan va rikigt nice ibland.

imorgon ska jag nog rida ut en sväng men det är ju så blöt snö så han får ju sånna styltor. USCH inte alls roligt att rida ut då. Vill ju kunna galoppera osv. Iaf kunna rida ut och veta att han inte ska halka omkull.
/ M.P

VI FÅR SE HUR DET BLIR'

Idag ska jag och johanna fara till stallet. får se vad vi hittar på :)
/M.P


PIGG PONNY IDAG DÅ'


Foto: Rebecca Önhult
Red ett dressyrpass idag i manegen. Gick super om man tänker på hur det såg ut i ridhuset. Dammigt värre! Inte roligt alls de, men vad kan man göra när det är becksvart och han inte har snösulor då det är nästan snöstorm ute?

Men iaf gick det rätt så bra. Han var ASpigg och ville bara springa. HAHAHA:)
men skrittade fram en bra stund och lite arbete i skritt. Kanske mer än 20min iaf ;) sen så jobbade jag han lite lång och låg, haha lite svårt då han bara ville springa fortare hela tiden! Sen så jobbade jag upp han. Skänkelvikningar gick nästan inte. När jag petade med skänkel så gick det bara fortare, HAHAHAHAHAH sötponny. Fick jobba med lite övergångar som har blivit såååå mycket bättre än förrut. Sen så tog vi travöka. OH SHIT ASSÅ! han brukar vara lite loj(Springig & öppen i formen) men idag, så var han ovanligt stadig och jag flög ur sadel och det var inte "studsig" utan mjuk men jag kunde inte sitta ned. Jag tog in han innan snett igenom sedan så när jag red in la jag fram handen och han bara flög! Tog verkligen i med bakbena. fast alla blev ju inte bra hela tiden kunde vara bra dom första stegen sen lite loj. Men iprincip hela tiden gick de bra i ökan :)
sedan tog jag galopp. Red i lättsits på volt för han skulle slappna av sedan satt jag mig ned. SÅå mycket mjukare var han :)
Sköt inte in rumpan som han brukar villa göra.

långt inlägg..:)
/M.P

EN HALVDAG TILL SEDAN ÄR DET DAGS'

Elin kommer och hämtar mig efter praktiken. Sedan ska han klippas!!!!
Gud så skönt det ska bli:)
/M.P

TALKING TO THE MOON'


Snart ska man till stallet. Vet inte vad jag ska göra. Kanske blire bara lite barbacka ridning med någon bom.


HTTP://HASTPRODUKTER.SE


Min önske lista är för lång, kommer dessutom inte få något av det iaf!
/M.P

BLOGGTÄVLING'


Inlägget

http://www.ride-with-style.se/<--- hemsidan
/ M.P


NY DESIGN'

Nya design, vad tycks? :)
Jag är ändå rätt nöjd med den och färgerna!

Nu drar jag till stallet.
/ M.P

I'LL ALWAYS REMEMBER YOU'


Foto: Sofia Danielsson
Gick en promenad med Privero. Eftersom det har kommit snö och de är ishalkigt ute och Privero är utan sulor vågar jag inte sitta upp. Då han halkar utan ryttare. Men han var världens snällaste! Vi gick mot lyckan och han gick som en hund bakom hela tiden. I stallet stod han stilla och bara njöt! Borstade han lite och så sen släppte jag ut han.
Ikväll blir det att fara tillbaka till stallet och ta in hästarna och fodra. Ändå skönt att man nästan gjort bort allt!
/ M.P

BLÅ OUTFIT'


Jag vet att det blir lite smådrygt med outfits på rad. Men hittade en asbra sida som Johanna Grant visade på sin blogg.
orkar inte länka den ni får kolla på hennes blogg :)
Vet att täcket inte passar in helt men jag tänkte på höst/vinter mörkret och reflex kan ja ruskigt bra! även om man inte rider ut just!
Skulle göra vad som helst för Schockemöhle schabraket och benlindorna. Ska nog spara för dom var inte så fasligt dyra!
/ M.P

RÖD,BLÅ,VIT OUTFIT'


SVETTIG PONNY,TRÖTT RYTTARE'



Fotograf: Sofia Danielsson
(bilder ej från idag)
Red som sagt för Ida.Å idag. Gick helt godkänt, han blev så trött i slutet och blev tung istället. Men jag är nöjd!
Fick träna på volt mest i galopp då han behöver stärka den. Men även lite skänkelvikningar :)
Hon tycker att han har blivit mycket bättre och det känns väldigt positivt!

Åh måste raka han nu,nu,nu.nu Han blev DYNGSUR av svett!!
/M.P

TRÄNING IDAG



Fotograf: Sofia Danielsson
Tjaaasöötponniee!
Idag blire träning för Ida.Å hoppas det går bra :) ska nog rida med sporrarna idag, har inte gjort de på fler veckorn nu. Känner mig stolt :)

Jo just de, vi hade jour så jag steg upp just efter 6. sen vid halv7 var vi vid stallet och släppte ut hästarna gick super alla skötte sig bra :) så vi tvär mockade, sopade stallgången sammanlagt tog det ca 1timme så int så länge tog de :)
/M.P

HÄRLIGSKOGSRITT I MÖRKRET'


Fotograf: Sofia Danielsson
Buusponni :)
Blev lite sent till stallet. Så jag red ut vid ca 7 och de var väldigt mörk men Privero var en filbunke. Inte rädd för något :) blev bara lite skritt barbacka då de är ishalt + ny snö som gör att han får styltor.Vill ha snösulor nu!!

Imorgon blire träning för Ida.Å hoppas de går bra :)
/ M.P


1ÅR OCH 1DAG!


Foto: Sofia Danielsson

Nu har jag haft min stjärna i 1år och 1dag! känns ganska overkligt!

Red dressyr för Carro. Gick bra men kunde ha gått bättre. Kändes som han var lite ute på månen eller vad jag nu ska säga. Vissa stunder gick han varkligen bra och försökte men nästa så var han bland molnen och seglade. Menar att han var lite okoncentrerad och ville inte. Men är super nöjd iaf:) red lite förvändskänkelvikning, förvänd öppa och det gick bättre än vad jag trodde. Kanske kommer de en film javet inte rikitgt än :)
Sofia följde med och fota och filma ♥
/M.P

VADDÅ SUR PONNY?


Foto: Therese Bertheim
Steget ♥
Ignorera min skänkel + tygeln, det är därför han är lite sur! när jag lägger bak den lite för mycket blir han lite sur :]
/ M.P

ESKADRON AUTUMN-WINTER COLLECTION'


Vet att jag är Lite efterbliven men visst är eskadrons höst-vinter kollektion super snygg? skulle kunna göra vad som helst för detta!
/ M.P

NY GRIMMA+LUDD'




Grimma: Brun hansbo 79kr
Nos/nackludd: Brun hansbo 29kr

Ja idag fick han som sagt vila. Jag tog in han en sväng och borstade upp och klippte manen lite grann. Sen stod vi och myste en liten stund! han är så himla lurvig just nu. Nästan som björnpäls!
Sen for jag och mamma till Granngården, där köpte jag en grimma+ludd för en av mina hade gått sönder och jag hade bara 2kvar så. Sen köpte vi saltsten och lite linfröolja :)
/ M.P

VECKANSBLOGG HOS BARAPONNYER


Här hittar ni inlägget!
/ M.P

VILODAG'

Gick en promenad med ponny. Eftersom det är ishalkigt ute så känns de inte vettigt att sitta upp för han halkar väl bara då. Han har bara småbordd som är lite nötta nu så.
Idag blire vila så jag ska väl snart till stallet och fixa då har jag gjort de så slipper jag fara så sent!
/ M.P